Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Čekání na Madonnu se vyplatilo, koncert ukázal její sílu

Kultura

  0:12
PRAHA - Úvod večera to ovšem tak idylicky rozhodně nevypadalo. Široký proud návštěvníků, který se vlekl z více než kilometr vzdálené stanice metra, narazil před vchodem na mohutný "špunt", vytvořený tisíci nervózních a čekajících majitelů vstupenek. Dostat se do areálu vyžadovalo opravdu velkou trpělivost a desítky minut čekání. Směsice jazyků i silné závany nejrůznějších deodorantů pak vytvářela nesourodou pospolitotost.

Pražský koncert Madonny foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Tou dobou už v areálu, který se pro podobný druh akce ukázal jako nadmíru vhodný, ty, kteří už zaujali svá místa, bavil Paul Oakenfold. Trochu překvapivě nenabídl čistě taneční party, ale až nezvykle běžnou a spotřební produkci, tvořenou mnohými rádiovými hity. Jestliže měl publikum připravit na hlavní hvězdu, zdálo se pak až nepochopitelné, jaká pauza mezi jeho produkcí a samotným začátkem koncertu nastala.


Madonna se objevila na mohutném, velkoryse pojatém pódiu, jehož boky tvořily dvě obrovská písmena "M" až krátce po deváté a fanoušci, kteří se mnohdy sjeli z velké dálky a v jejich řadách nechyběly mnohé celebrity, vypukli v nadšení. Po nápaditém intru s projekcí, která byla fascinující ukázkou počítačové grafiky,vtančila squadra tanečníků a sama Madonna z velkého křesla zahájila skladbou Candy Shop.

Krom velkolepých projekcí a bohaté choreografie scénu doplňovaly občas i rekvizity ve velkém stylu. Už v druhé skladbě například vyjela na podium zpěvačka v luxusním sportovním retro automobilu.
Často jako by bylo cílem diváky až zmást, kam dřív se mají dívat. Projekce místy zabíraly až pět ploch, doprovodní tanečníci často měnili kostýmy a i sama protagonistka byla oblečena velmi vyzývavě.

Dramaturgie koncertu byla rozdělena do tří bloků, které spojovaly videoprojekce, během kterých Madonna vždy změnila kostým. Svůj zpěv a tanec také často doplňovala hrou na kytaru, která například v Dress You Up zněla až rockově agresivně.

Koncert měl skvělou dynamiku, tempo i žánry se rychle proměňovaly, a samozřejmě nechyběly ani největší hity jako La Isla Bonita, Like a Prayer či Ray Of Light.

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Kuchaře/Kuchařku pro střední školu

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha
nabízený plat: 20 000 - 29 000 Kč