Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Česká fotografie se představí na slavném veletrhu v LA

Kultura

  14:18
PRAHA - Na mezinárodním veletrhu fotografií Photo LA, které se jako obvykle koná v Los Angeles, bude letos dosud největší stánek s českou fotografickou tvorbou za dobu trvání této akce.

Vystavená fotografie Ladislava Emila Berky foto: PhotoLA facebook

„Je pro nás poctou, že tu po dvanácti letech vystavování máme tak obrovskou možnost představit českou fotografii právě zde a v takovém rozsahu,“ řekl Jiří Jaskmanický, ředitel Českého centra fotografie. 

Již 22. ročník Mezinárodního veletrhu fotografií Photo LA je otevřen od čtvrtka 18. ledna až do neděle. Tato tradiční akce se s více jak 10.000 návštěvníky a i díky uzavřeným obchodům řadí mezi největší světová obchodní místa pro setkání zájemců o fotografií s těmi nejlepšími kurátory, sběrateli či umělci z Los Angeles.

V sobotu se pod záštitou konzulátu České republiky bude konat český večer, v jehož rámci mimo jiné vystoupí herec a hudebník Jan Budař.

Součástí veletrhu fotografií v Los Angeles jsou i série odborných přednášek, debat, či panelů, či instalace vítězných fotografií výherců soutěže International Photo Awards, ve které se pravidelně každý rok objeví několik českých jmen.

Zajímavostí, na americkém trhu ale poměrně běžnou službou, je možnost přinést k odbornému posouzení své vlastní fotografické portfolio. Služba je určená zejména pro amatérské fotografy.

Autor: