Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Česká odpověď na Guye Ritchieho? Natáčení komedie Ubal a zmiz stále pokračuje

Snímek Ubal a zmiz (2020) foto: BIOSCOP - Vojtěch Resler

PRAHA - Jedna šílená noc a herec Tomáš Matonoha jako frontman fiktivní rockové skupiny Kranken Wagen. Natáčení nového filmu režiséra Adama Hobzika (Pizza Boy, Haka) stále probíhá. Snímek se do kin podívá 11. března příštího roku.
  17:00

Dva kamarádi, Mireček (Matouš Ruml) a Vilém (Janek Gregor) se živí pěstováním trávy a dostanou nabídku, která se neodmítá. Prodat veškeré zásoby trávy za jednu noc. Jenže když se zapletou s těmi nesprávnými lidmi, začíná tu jít o život. Příběh se ale zároveň odehrává i na jiných místech v Praze, aby se pak prolnul do zběsilé podívané ve stylu filmů kultovního režiséra Guye Ritchieho. Hlavní myšlenkou filmu je život podle vlastních pravidel.

Snímek Ubal a zmiz (2020)
Snímek Ubal a zmiz (2020)

„Ubal a zmiz, bude celkově jedinečný zážitek. Film má skvělý scénář, atmosféru a na české poměry to bude nevídaná podívaná, bude to dramatické, akční a rozhodně vtipné,“ láká diváky Matouš Ruml. 

V jedné chvíli se Mireček dostane i na koncert slavné německé kapely Kranken Wagen, jejíhož frontmana ztvárnil herec Tomáš Matonoha. „Hraji zde frontmana strašně slavné skupiny, což je hodně tvrdá, ostrá německá kapela, proto vypadám, tak jak vypadám. Sám hraju v kapele a v několika filmech i seriálech jsem si zahrál hudebníka, takže to není zdaleka poprvé ani naposled. Zde mě ale zaujalo, že si můžu zahrát VIP roli frontmana, baví mě vypadat, tak jak vypadám. Nechal jsem se překvapit, co ze mě maskéři a kostyméři udělají. Mám i skvělou masku na hlavě, která mou vizáž výborně dotuní,“ popsal roli herec. 

Autor: