Středa 17. dubna 2024, svátek má Rudolf
130 let

Lidovky.cz

Česká televize odvysílá kontroverzní rozhovor Harryho a Meghan v češtině

Kultura

  15:30
PRAHA - Jedna z televizních událostí sezóny - to byl rozhovor vévodkyně Meghan a prince Harryho s moderátorkou Oprah Winfreyovou na americké stanici CBS. Rozmluva se stočila i k vážnějším problémům, jako je domnělý rasismus v britské královské rodině. Rozhovor odvysílá ČT2 ve čtvrtek ve 21:00.

Oprah Winfreyová nejdříve rozmlouvá s Meghan, vévodkyní ze Sussexu. Dotýkají se mnoha témat a proberou všechno, počínaje jejím vstupem do královské rodiny, přes sňatek, mateřství a charitativní činnost, až po skutečnost, jak se vévodkyně musela vyrovnávat se životem pod intenzivním tlakem veřejnosti.

Princ Harry a jeho choť Meghan Markleová během rozhovoru s oblíbenou...
Rozhovor s Oprah Winfreyovou bude velmi sledovaný.

Později, kdy se k nim připojí i princ Harry, hovoří o svém přestěhování do Spojených států, o svých nadějích do budoucna i snech o rozrůstající se rodině.

Rozhovor rozdmýchal debatu například ohledně domnělého rasismu v britské královské rodině, která se měla obávat tmavé barvy pleti Harryho a Meghanina syna Archieho.

Společnost se rozdělila na dva tábory - jedni jsou na straně Megan, druzí na straně britské královské rodiny. Kvůli výrokům o tom, že Meghan v rozhovoru lhala, rezignoval například kontroverzní britský moderátor Piers Morgan.

Rozhovor Meghan a Harryho s Oprah