Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Česká variace na drsnou školu a medvídkovo putování. Na co se v televizi podívat na Velký pátek?

Kultura

  6:00
PRAHA - Na co se vyplatí dívat 19.dubna v televizi? Podívejte se na tipy serveru Lidovky.cz.

Snímek Svatba jako řemen (1967). Režie: Jiří Krejčík. foto: Česká televize

Svatba jako řemen (1967)

ČT1, 12:45
ČR, režie Jiří Krejčík

Problém s událostí, která se nestala. Když Hanička nahlásí na policejní stanici znásilnění třemi mladíky, způsobí tím v ospalém českém městě hotový poprask. Jedním z mladíků je i budoucí ženich, který byl toho večera tak opilý, že se vlastně nemohla ani pořádně hýbat. Něco tu zavání, ale případ je případ. Páni policisté tak v přestrojení musí spěchat na svatbu v přestrojení za kamarády ženicha. Autorem scénáře české komedie je spisovatel a publicista Zdeněk Mahler.

Proč sledovat: Kromě vynikajících hereckých výkonů v čele s Ivou Janžurovou a Jiřím Hrzánem jde i o přísně trezorový film. Kvůli nelichotivému zobrazení státních úředníků a zaměstnanců byl film na celých 22 let zakázán.

Paddington 2 (2017)

ČT1, 17:10
VB, režie Paul King

Medvídek Paddington se usadil u rodiny Brownových v Londýně. Když má teď volno, tak si usmyslí, že své tetě Lucy koupí ke 100. narozeninám překrásný dárek. Když je mu ale ukraden, musí Paddington pátrat po celém Londýně. Zažije při tom neuvěřitelné dobrodružství.

Proč sledovat: Roztomilý pohádkový snímek zaujme propracovaným humorem, kde si na své přijdou děti i dospělí. Lákadlem je také Hugh Grant v roli padoucha. Co více, snímek podle knižní série Michaela Bonda slavil u diváků a recenzentů takový úspěch, že už se čile pracuje na třetím dílu.

Dech života (1987)

Prima Max, 20:00
VB, režie John Glen

Herec Timothy Dalton sice ztvárnil agenta Jamese Bonda jen dvakrát, ale pokaždé šlo o skvělou akční podívanou. V tomto díle dostane Bond za úkol ochránit dvojitého agenta v řadách KGB před nepřátelským sniperem. Nakonec ale zjistí, že vše je úplně jinak, než si prve myslel.

Proč sledovat: Zkrátka a dobře jde o Jamese Bonda. Děl filmu Dech života je navíc částečně zasazen do Bratislavy (ačkoliv se natáčelo ve Vídni) a jsou v něm vidět žluto-bílá auta Veřejné bezpečnosti. Našincovo srdce jistě zaplesá.

Mazaný Filip (2003)

ČT2, 22:25
ČR, režie Václav Marhoul

„Roztrhni si kušnu hákem!“ Třeskutá detektivní komedie! Phil Marlowe (Tomáš Hanák), hrdina detektivek od spisovatele Raymonda Chandlera, řeší další případ, který ho zavede až na samé dno Los Angeles. Tohle je drsná detektivní škola v humorném balení. Snímek vznikl podle Marhoulovy stejnojmenné divadelní hry, která měla premiéru v divadle Sklep v roce 1986. Snímek získal dva České lvy.

Proč sledovat: Tomáš Hanák v jedné ze svých životních rolí. Mistrně vytvořenou atmosféru čtyřicátých let doplňuje svěží „sklepácký“ humor a hlášky ostré jako krvavá břitva vraha.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!