Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Michael Jackson ožije. Do Prahy show o něm veze Cirque du Soleil

Kultura

  11:00
PRAHA - Slavný soubor Cirque du Soleil se po necelém roce vrací do Česka. V pražské O2 areně v pátek a sobotu představí premiéru The Immortal World Tour, divácky úspěšné show věnované zesnulému králi popu Michaelu Jacksonovi.

Cirque du Soleil: The Immortal World Tour foto: Cirque du Soleil

Představení se odehrává v říši fantazie, odkrývá Jacksonovu inspiraci, diváky však zavede i do světa kouzel a pohádek. Na pódiu se během show z pera Jamie Kinga (podílel se třeba na Madonnině Confessions Tour) vystřídá 64 tanečníků, hudebníků a akrobatů z celého světav 250 kostýmech a 1200 dalších doplňcích jako botách, klouboucích a dalších rekvizitách.

ČTĚTE TAKÉ:

Nejsilnějším zážitkem jsou však hudba a texty Michaela Jacksona, na nichž show stojí, a které ožijí mimořádnou intenzitou. Publikum se dočká hitů jako Billie Jean, Thriller, Smooth Criminal a dalších. prostor dostanou i kapely Jacksons 5 a The Jacksons.

Výlet do Jacksonovy duše začíná v Neverlandu, zpěvákovo taneční nadání pak vyzvedne choreografie k písni Smooth Criminal, nebude chybět ani kultovní tanec zombies k písni Thriller. Předtsavení pak vrcholí skladbou Scream, v níž létající tanečníci naznačí zkázu země.

Soubor se v Praze představil již třikrát. Naposledy loni v květnu, kdy na pěti představeních v O2 areně uvedl nejznámější show z roku 1994 nazvanou Alegría. Ze skupiny dvou desítek pouličních artistů ve svých počátcích v roce 1984 se Cirque du Soleil stal mezinárodní organizací. Nyní má 5 tisíc zaměstnanců včetně více než 1200 artistů z téměř 50 různých zemí.

Na show inspirovanou Jacksonem lze stále zakoupit poslední vstupenky za 1 490 až 2 390 korun.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...