Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Clapton zrušil koncert ve Vídni, má problém s ploténkou

Kultura

  15:55
VÍDEŇ - Kytarista a zpěvák Eric Clapton, který má příští středu vystoupit v Praze, zrušil dnešní večerní koncert ve Vídni. Podle organizátorů má problémy s meziobratlovou ploténkou. Jediný koncert, který měl 68letý umělec v Rakousku mít, byl přitom podle agentury DPA vyprodaný.

Eric Clapton vystoupil 5. června 2013 v Rize foto: Reuters

Clapton je na turné od března. V neděli vystoupil v Mnichově a na středu má naplánovaný koncert ve Stuttgartu, následovat mají koncerty ještě v dalších třech německých městech. Příští středu se pak má Clapton po sedmi letech vrátit do pražské O2 areny.

Hvězdná sestava

Claptonův koncert slibuje působivý zážitek i díky sestavě hudebníků, které si Eric Clapton na aktuální turné pozval: za bicími sedí Steve Jordan známý z tria Johna Mayera či ze sólové formace člena Rolling Stones Keitha Richardse X-pensive Winos, basu tvrdí šestašedesátník Willie Weeks, jenž nechybí skoro na žádné desce George Harrisona. Pianista Chris Stainton získal renomé v slavném Grease Bandu Joea Cockera, multiinstrumentalistu Paula Carracka známe coby jednoho z frontmanů skupiny Mike+ The Mechanics.

Pravou rukou Erika Claptona zůstává i nadále všestranný kytarista, zpěvák a skladatel Doyle Bramhall II. A pedal steel guitar Grega Leisze je dárkem pro fajnšmekry - ať už ty, kteří si ho pamatují z Beckovy Odelay, Cockerova akustického CD Organic nebo z jamů s otcem i synem Dylanovými.

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...