Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Čo bolí, to prebolí. Autoři dokumentu Meky chystají film k výročí Žbirkova nejslavnějšího alba

Miro Žbirka - Modrý album. foto: DONIO

PRAHA - Letos uplyne 20 let od chvíle, kdy vyšla deska Modrý album. Nahrávka obsahující například hit Čo bolí, to prebolí se stala multiplatinovou a Mekyho kariéru úspěšně přehoupla do dalšího tisíciletí. Právě tomuto albu se bude věnovat chystaný dokument nazvaný stejně jako víše zmíněný hit. Jeho tvůrci prosí diváky o finanční pomoc s natočením.
  14:30

Dokument Co bolí, to přebolí věnovaný 20 letům fenoménu Modrý album chystá tvůrčí dvojice Honza Vedral (šéfredaktor magazínu Headliner a hudební publicista) a Šimon Šafránek, dokumentarista a autor předchozího snímku Meky

Pražský koncert Mira Žbirky. 3. prosince 2019.
Pražský koncert Mira Žbirky. 3. prosince 2019.

Zajímá vás, jak se dal Meky znovu dohromady s Marikou Gombitovou a Kamilem Peterajem? Proč se rozhodl dát šanci o generace mladším producentům? Kdo objevil Marthu? Jak se na přelomu tisíciletí měnila populární hudba? Na to všechno se dokument bude snažit najít odpověď. 

Filmaři prosí diváky o finanční pomoc. Peníze vybrané prostřednictvím platformy Donio.cz půjdou přímo na natáčení filmu Co bolí, to přebolí - zaplatí se z nich štáb a jeho technické vybavení. Dvacet procent z vybrané částky by navíc měl získat charitativní fond Janele přidružený k Fakultní nemocnici na Královských Vinohradech. 

„Všechny vás zdravím a budu moc rád, když podpoříte zdravotníky a celý tento projekt. Modrý album vznikl před dvaceti lety ve studiu SONO, strašně rychle to uteklo a já jsem rád, že těch dvacet let neuteklo zbytečně, protože toto album bude opět na světě,“ vzkazuje Miro Žbirka.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!