Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Cyrano baví a dojímá i v létě

Režisér Jakub Špalek si už jednou v Celetné vyzkoušel, jak neselhávajícím titulem je Rostandův Cyrano. Správně předpokládal, že kouzlo slavného básníka, vojáka a nešťastného milovníka zafunguje i v horkých letních dnech.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

blaf

18. 7. 2006 12:18
hehe

silně pochybuju, že Špalek obsadil přítelkyni Martina Hofmanna kvůli tomu, že hrála v nějakym pošahanym nováckym seriálu ;-P 

0 0
možnosti

Jakub S.

15. 7. 2006 0:13
Nejlepší Cyrano je pro mne navždy

- ten ze sobotních večerů v mých dětských padesátých létech u rádia Philips, pod lampou - magický chraplavý jediný Štěpánek... a pak před dvěma lety úžasný, rváčský, kavalírský, gaskoňský Boris Roesner. A pak jsem před pěti lety viděl jednoho, kterého (toho prvotřídního herc) mně bylo líto: Vrchlický kombinovaný se Cyranem - letcem z RAF po únoru, pak tam byla najednou brigáda svazaček v modrých košilích, pod VN vedením, které pak najednou (místo gefechtu...) spadne na Kristiána... a pak z ničeho nic Krteček, dvoumetrový... a balkón s Roxanou byl v 1. NP realisticky vyvedeného paneláku... o přestávce dvacet lidí odešlo, že se na to už nemohli dívat, mj. můj syn se svým děvčetem, která kvůli tomu si přes republiku vezla večerní šaty.. to nádherné divadlo dostali do volného používání od ředitele S. dva nezodpovědní mladí Slováci. Za dva roky tu rozvrátili co šlo... pověst souboru šla rázem do - ... a ten Cyrano je dodnes smutně legendární... a ředitel je tam pořád tentýž.

0 0
možnosti

JIPO

16. 7. 2006 9:47
Re: Nejlepší Cyrano je pro mne navždy

No jo, zlínský Cyrano páně Lavríka. Dodneška mě mrzí, že jsem to představení neviděl, protože jsem na něj prakticky neslyšel slovo chvály. Ale pana ředitele bych zas až tak nehaněl, co mám možnost sledovat jeho práci (z pozice pravidelného diváka), zaslouží si pochvalu za to kam divadlo směřuje.

0 0
možnosti