Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Další film na holení. Jinak důstojné České lvy kazila i podivná rotující spirála

Někdy může být originalita spíše ke škodě. Díky bizarní výzdobě a monotónnímu moderátorovi působil celý večer jako rutinní návštěva u ospalého holiče. Své oceněné ale vybral zaslouženě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

26. 3. 2019 8:54

Vsechny letosni Oskarove filmy " Green Book,Star is born , Bohemian Rhapsody, Roma, BlackKKKlansman, The Favourite etc." jsem videl a predevsim nesmirne strhujici antirasisticky film Green book "jakoz i mexicky absolutne prima vista nespektakularni supervynikajici film " Roma" se mi velmi libil.Jsem eo ipso vysoce nadprumerny navstevnik kin a divadel. Na cesky film " Palach " by mne ale nikdo nedostal, prave proto ,ze jsem 21.srpen 1968 osobne zazil jako mladicky lekar ve sluzbe na chirugii Bulovka v Praze , stejne jako dobu predtim, a potom a navic coby traumatolog co 52 let se snazi lecit zranene , udesnou glorifikaci skoroditete ,ktere si naprosto zbytecne vezme zivot tak hruznym zpusobem nikdy nebudu schvalovat i kdyz to v cesku dela i katolicky knez! A takovyto film glorifikujeici hruznou sebevrazdu skoroditete se uchazi o cenu " ceskeho lva"

0 0
možnosti

26. 3. 2019 8:37

Film opakovane glorifikujici naprosto zavrzenihodnou sebevrazdu skoro ditete Palacha ( jednoho sebevraha sebeupalenim mezi 800 zdokumentovanymi sebevrahy sebeupalenim na svete za " nejake, z pohledu tech 800 sebeupalenych sebevrahu singularni bezpravi ospravedlnujici tech 800 "autodafe" od r. 1962 )pusobi pry "vyrazne "a "nezakriknute ".Protoze tomu reziseru se ani nepodarilo sehnat stejne stareho skoro nezletileho predstavitele Palacha , musel ho hrat jiny, nejmene o 7 let starsi a uz dospely herec. Rozdil v " Ceskem Lvu" a letosnich snimcich Oskaru ( Green Book, Star is born , Bohemian Rhapsody, Favourite, BlackKKlansman, Roma etc.) je tak diametralni jako " nebe a dudy". Kritiky na ceskych forech letosnich oskarovych filmu zneji pathognomonicky pro toto cesko :" jee, uz zase unavna glorifikace antirasismu( super Green Book !) ,homofilie, migrantu v Holywoodu".To my cesi kvalitne a la longue glorifikujeme sebevrazdu psychicky akutne zdekompensovanych skorodeti.A to je "jiny kafe .

0 0
možnosti

O. Brenten

24. 3. 2019 9:31

Já bych ubral na počtech nominovaných a získaný čas věnoval poučeným vysvětlením, proč si ti nebo ti zasloužili nominaci na nejlepší zvuk, střih, masky apod., protože bez toho jsou pro 99% diváků nečitelné a tedy lhostejné...

0 0
možnosti

V. Kotas

24. 3. 2019 13:33

To by musel mít někdo z organizátorů o to zájem a umět to.

0 0
možnosti