Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Další pohled na Bonda nebo Top Gun. Super Bowl předvedl ukázky na očekávané hity

Daniel Craig v bondovce No Time to Die (2020). foto: Eon Production

LOS ANGLES - Filmoví distributoři využívají toho, že finále ligy amerického fotbalu, takzvaný Super Bowl, je jednou z nejsledovanějších televizních událostí sezóny. Při této příležitosti společnosti zveřejňují nové trailery na nejočekávanější filmy a seriály roku. Server Lidovky.cz vám přináší výběr toho nejlepšího.
  16:00

Black Widow
V českých kinech: 30. dubna

“Jednou si všichni musíme vybrat.“ Natasha Romanoffová (Scarlett Johanssonová) se vždy profilovala jako důležité členka komiksových Avengers. Tentokrát se konečně dočká vlastního filmu. Snímek představí její superhrdinskou rodinu ještě před Avengers, tentokrát v pořádně ruském duchu, da! Ukázka ze Super Bowlu nabízí nové záběry a detailnější pohled na hlavního padoucha Taskmastera.

Rychle a zběsile 9
V českých kinech: 21. května

Další díl, další rychlá kola a další nekončící problémy. Je téměř tradicí, že co Super Bowl, to nová ukázka na jeden z dílů ságy, které stále nedochází plyn. Tentokrát se Dominic Torreto musí vyrovnat s tím, že se z ničeho nic objeví jeho dlouho zmizelý bratr (John Cena). 

Top Gun: Maverick
V českých kinech: 16. července

„Konec se nedá odvrátit, Mavericku.“ Dávka osmdesátkové nostalgie jak se patří! Pete „Maverick“ Mitchell v podání Toma Cruise snad nezestárl ani o den a zase se vznáší v oblacích. V ukázce piloti ve stíhačkách předvádí odvážné triky. Toma Cruise doplní herci Miles Teller, Glen Powell, Jennifer Connellyová nebo třeba Jon Hamm.

Není čas zemřít
V českých kinech: 8. dubna

Daniel Craig naposledy jako James Bond. V nové ukázce se příliš nemusí s novým tajným agentem v podání herečky Lashany Lynchové. Oba ale spolupracují, aby zastavili mezinárodní zlo! 

Tiché místo: Část II
V českých kinech: 19. března

“Tam venku jsou lidé, které stojí za to zachránit.“ Nenápadný, ale velmi originální horor Tiché místo vzal v roce 2018 kina útokem. Rozbitá rodina hledá útočiště ve světě plném příšer reagujících na sebemenší zvuky. Druhý díl nabídne více scén z minulosti a snad i divákům vysvětlí, jak se monstra na Zemi dostala.  

Neviditelný
V českých kinech: 3. března

Klasické hororové monstrum v novém kabátku od etablovaného studia děsivých filmů Blumhouse. Ukázka ze Super Bowlu zvýrazňuje aspekty psychologického hororu, který prožívá hlavní hrdinka Cecilia Kassová (Elisabeth Mossová, hvězda seriálu Příběh služebnice). 

Mulan
V českých kinech:
26. března

Animovaný snímek Legenda o Mulan z roku 1998 vyprávěl příběh titulární dívky, která předstírala, že je muž. V řadách čínské armády, kde byla jinak přítomnost ženy trestána smrtí, pak bojuje s mongolskými nájezdníky. Všechno samozřejmě po vzoru filmů od Disneyho končí tím nejlepším možným způsobem. Podle nové ukázky film slibuje mnohem víc akce a méně pohádky. 

Hunters
Televizní premiéra: 21. února

“Jsou mezi námi. A mají plány.“ Očekávaný seriál s Alem Pacinem se nezadržitelně blíží. Píše se rok 1977. V samém centru New Yorku je odhalena nacistická buňka, která má přibližně stovku členů. Velká část z nich jsou navíc opravdu bývalí nacističtí důstojníci z druhé světové války. Je potřeba dát dohromady tým, který jim zatrhne tipec. Tady se bude likvidovat. 

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!