Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Dárek pro fanoušky. Taylor Swiftová opět překvapila zprávou o vydání nového alba

Za klip získala Swiftová i cenu za šíření dobra. foto: ČTK

LOS ANGELES - Americká zpěvačka Taylor Swiftová nahrála své druhé album letošního roku a znovu jeho vznik oznámila až těsně před uvedením do prodeje. Na sociálních sítích dnes napsala, že její devátá studiová deska s názvem Evermore bude k dispozici už v noci na pátek. Podobně překvapivá byla v červenci zpráva o albu Folklore, které bylo mezitím nominováno na cenu Grammy.
  17:00

„S nadšením vám oznamuji, že mé deváté studiové album a sesterská nahrávka Folklore, vyjde dnes večer o půlnoci východoamerického času (06:00 SEČ). Jeho název je Evermore,“ vzkázala Swiftová skrze své účty na twitteru i na instagramu.

Taylor Swift
Taylor Swift na předávání 77. Zlatých Glóbů.

Na vzniku nové nahrávky se stejně jako v případě té předchozí podílel Justin Vernon, tedy hlavní tvář indierockové a folkové kapely Bon Iver. Hudební magazín NME píše, že na Evermore jsou i společné počiny Swiftové a skupin Haim a The National. Deska obsahuje celkem 17 písní včetně dvou „bonusových“.

„Mám-li to říct na rovinu, prostě jsme nemohli přestat psát písně,“ uvedla Swiftová. „Tohle jsem ještě nikdy neudělala. V minulosti jsem vždycky k albům přistupovala jako k samostatným érám a po vydání jednoho jsem přešla k plánování dalšího. U Folklore bylo něco jinak,“ dodala rodačka z Pensylvánie, která o víkendu oslaví 31. narozeniny.

Zároveň s celou deskou Evermore má být v noci vypuštěn i první singl s názvem Willow. Swiftová v létě postupovala podobně při uvádění osmé studiové desky, kterou rovněž ohlásila necelý den dopředu a společně s ní vyšel klip k písní Cardigan.

Ta je nyní nominovaná na cenu Grammy stejně jako celé červencové album složené během koronavirové karantény. Desetinásobná držitelka Grammy Swiftová byla také v listopadu pošesté vyhlášena umělcem roku při udílení cen American Music Awards.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!