Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Den s Gretou Thunbergovou. BBC chystá o klimatické aktivistce dokumentární sérii

Švédská aktivistka Greta Thunbergová vystoupila během 50. zasedání Světového ekonomického fóra ve švýcarském městě Davos foto: Reuters

PRAHA - Britská televize BBC připravuje dokumentární filmovou sérii o klimatické „křížové výpravě“ švédské aktivistky Grety Thunbergové. Série zároveň dopodrobna vysvětlí problém klimatické změny.
  13:30

„Klimatická změna je nejdůležitějším problémem našich životů a tak je teď vhodné přijít se sérií, která vysvětlí fakta a vědu skrývající se za tímto fenoménem,“ prohlásil Rob Lidell, výkonný producent BBC Studios. „Možnost spolupracovat na tomto projektu s Gretou je ohromné privilegium. Můžeme dostat zasvěcený pohled na to, jaké je to být světovou ikonou a jednou z nejznámějších tváří na planetě,“ dodal. 

Greta Thunbergová vystoupila během 50. zasedání Světového ekonomického fóra ve...
Švédská aktivistka Greta Thunbergová vystoupila během 50. zasedání Světového...

Jako rámec celé série bude sloužit právě Gretina cesta z přednášky na přednášku. „Filmy mapují Gretinu cestu vstříc dospělosti a její neustálé střetávání se s lidskou lhostejností a jejími následky. Přiblíží také Gretiny hloubavé momenty, kdy sama v tichu píše své silné projevy vysílané po celém světě. Takový život nemá žádný jiný teenager,“ píše se přímo ve vyjádření BBC.

Žádné další detaily o pořadu zatím známé nejsou. 

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!