Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Deník z Atlanty žaluje Clinta Eastwooda. Ve svém novém filmu nelichotivě zobrazil jednu z reportérek

Snímek Richard Jewell (2019). Režie: Clint Eastwood. foto: Warner Bros.

ATLANTA - Hlavní deník The Atlanta Journal-Constitution žaluje režiséra a herce Clinta Eastwooda z nactiutrhání. Ve svém novém filmu Richard Jewell se totiž skutečná reportérka deníku Kathy Scruggsová (ve filmu ji herečka Olivia Wildeová) vyspí s agentem FBI. Snímek zamíří do českých kin 16. ledna.
  16:00

Eastwoodova novinka Richard Jewell vypráví o dramatických událostech z roku 1996. Jewell, zaměstnanec bezpečnostní služby (Paul Walter Hauser), zabrání během letních olympijských her v Atlantě bombovému útoku tím, že najde podezřelý batoh a zachová se správně. Z hrdiny se ale celkem záhy stává padouchem a hlavním podezřelým. Mohou za to manipulativní novinové články označující Jewella za teroristu. O muže, jehož život se mění na peklo, se začne zajímat i FBI. 

Snímek Richard Jewell (2019). Režie: Clint Eastwood.
Americký herec Clint Eastwood.

Právě s agentem FBI (Jon Hamm) má v jedné scéně pohlavní styk dnes již zesnulá  reportérka Kathy Scruggsová (Olivia Wildeová). Právě ona byla prvním novinářem, jež psal o Jewellovi ve spojení s vyšetřováním FBI.

 Podle jejího domovského deníku The Atlanta Journal-Constitution je filmové zobrazení reportérky urážející a silně nactiutrhačné. Tím spíše, že Scruggsová agenta svede proto, aby se nekalou metodou dostala k informacím z první ruky. 

„Podobné zobrazení naznačuje, že The Atlanta Journal-Constitution nutil své zaměstnance do sexuálních aktů za účelem získání informací či jim to alespoň umožňoval. Je to zcela nepravdivé a zlé, velmi nactiutrhačné a poškozující,“ píše se v dopise právníka deníku adresovaném vedení studia Warner Bros. a scenáristovi filmu Billu Rayovi. Dopis se podařilo získat webu Deadline.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!