Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Weinstein jako inspirace pro filmové monstrum? Chystá se horor na motivy začátku #MeToo

Kultura

  14:29
Los Angeles - Americký režisér a scenárista Brian de Palma (Neúplatní, Zjizvená tvář) oznámil, že jeho další projekt bude hororový snímek na motivy sexuálního predátora, hollywoodského producenta Harveyho Weinsteina. Palma má s děsivými filmy bohaté zkušenosti.

Harvey Weinstein na 89. ročníku udílení Oscarů. foto: Reuters

Režisér o svém novém projektu mluvil s deníkem Le Parisien. „Mnou napsaná postava se nebude jmenovat Harvey Weinstein, ale bude to hororový film se sexuálním agresorem. Odehrávat se to bude ve filmovém průmyslu,“ sdělil Palma s odkazem na kauzu, která vedla ke vzniku světové iniciativy proti sexuálnímu obtěžování #MeToo.

Brian de Palma má s hororovými filmy zkušenosti - natočil původní (a dnes již kultovní) Carrie (1976) na motivy románu Stephena Kinga. Jeho plíživě děsivý snímek Oblečen na zabíjení (1980) je zase poctou klasickým hororům Alfreda Hitchcoka. Ve výstřelu (1982) zase Palma dal prostor hereckému koncertu stoupající hvězdy Johnu Travoltovi.

Ještě před „weinsteinovským“ hororem do kin letos zamíří Palmův snímek Domino. Půjde o thriller z policejního prostředí, ve kterém se detektiv snaží mstít za svého zastřeleného parťáka. V hlavních rolích se představí Nikolaj Coster-Waldau, Guy Pearce a Carice van Houtenová. Snímek ale stále hledá distributora.

Harvey Weinstein v roce 2010.
Harvey Weinstein s manželkou Georginou Chapman.

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...