Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Disney se pojistil proti smrti princezny Leii. Získá 50 milionů dolarů

Kultura

  6:00
PRAHA - Společnost Disney očekává jednu z největších výplat za pojištění v historii kvůli nečekané smrti herečky Carrie Fisherové, představitelky princezny Leii z filmů Star Wars. Společnost získá 50 milionů dolarů na pokrytí ztrát způsobených její smrtí.

Harrison Ford (jako Han Solo) a Carrie Fisherová (princezna Leia) se vrací ke starým postavám ve filmu Star Wars: Síla se probouzí. foto: Reprofoto

Společnost Disney se pojistila u společnosti Lloyd’s of London, aby se ochránila proti ztrátám plynoucích ze smrti herečky resp. znemožněním dotočit všechny tři díly filmové trilogie. O případu informoval server Insurance Insider.

Šedesátiletá herečka Carrie Fisherová zemřela 27. prosince 2016, čtyři dny poté, co dostala infarkt v letadle z Londýna do Los Angeles. Fisherová v rámci nové trilogie Star Wars obnovila roli princezny Leiy, tentokrát již jako generálka Leia Organa.

Carrie Fisherová
Carrie Fisherová v 16 letech

Herečka již stihla dokončit natáčení druhého filmu v rámci nové trilogie, známý veřejnosti jako Epizoda VIII, který by měl mít premiéru v prosinci roku 2017. Zatím není známé, jak se společnost Disney se smrtí herečky vypořádá v chystané Epizodě IX, ve které měla Fisherová také hrát. Podle deníku The Independent je možné, že se pokusí ji doplnit pomocí CGI, tedy počítačem vytvořenou grafikou.

Světová média píší o smrti Carrie Fisherové: Leia - princezna i bojovnice

První film nové série Star Wars: Síla se probouzí vydělal v kinech více než dvě miliardy dolarů.

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...