Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diváci o víno nepřijdou. Odloženou premiéru filmu 3Bobule plánují tvůrci na 25. červen

Kultura

  13:00
PRAHA - Premiéru snímku z vinařského prostředí 3Bobule režiséra Martina Koppa, která měla být 12. března letošního roku, plánují tvůrci uskutečnit 25. června. V komedii se před kameru vracejí postavy v podání Kryštofa Hádka, Terezy Ramba (Voříšková), Lukáše Langmajera či Miroslava Táborského. Oba předchozí díly Bobulí vidělo v kinech celkem 800 tisíc diváků.

Z natáčení filmu 3Bobule. Režie: Martin Kopp. foto: BIOSCOP

„Samozřejmě ale počkáme na to, jak budou pokračovat uvolnění od vlády a dalších úřadů. Pokud zůstane povoleno 100 lidí v kině a sezení ob řadu, tak to asi postrádá smysl,“ uvedl producent Tomáš Vican.

Z natáčení filmu 3Bobule. Režie: Martin Kopp.
Z natáčení filmu 3Bobule. Režie: Martin Kopp.

V brzké obnovení dřívějšího stavu doufají i zástupci kin. Podle hlavního ekonoma Czech Fund Lukáše Kovandy mohou česká kina přijít až o 100 milionů korun za každý měsíc, kdy jsou mimo provoz. „Všichni potřebujeme pozitivní vzpruhu a pokračováním úspěšné české komedie potěšíme nejen návštěvníky kin, ale také samotná kina, která si prošla těžkou zkouškou a potřebují naši podporu. Koneckonců, jsme v tom všichni společně - distributoři, filmaři, kinaři i diváci,“ podotkla marketingová ředitelka distribuční společnosti Bioscop Petra Synáčová.

S filmem 3Bobule se vrací i kapela Kryštof, která nahrála pro předchozí Bobule a 2Bobule úspěšné písně Atentát a cyRano. Tentokrát napsal Richard Krajčo duet s názvem Hvězdáři a přizval k jeho nazpívání slovenskou zpěvačku Simu Martausovou. „Tím, že jsme svázaní s tímhle projektem už od začátku a k oběma předchozím filmům jsme písně natočili, přišlo mi hezké, fungovat v celé trilogii. Takže když producent Tomáš Vican zavolal, jestli nechceme zkusit napsat něco i k tomuhle filmu, řekl jsem, že to určitě zkusíme,“ uvedl Krajčo.

Ve filmu zazní hlas Václava Postráneckého, který se podílel na předchozích dvou filmech z vinařského prostředí, ale natáčení třetího už se nedožil. Snímek je mu věnován a jeho hlas bude provázet celým filmem. Třetí pokračování napsali Matěj Podzimek a Tomáš Vávra. „Na první schůzce jsem byla vyloženě proti. Pak jsem si ale přečetla scénář Matěje Podzimka, který stojí například za Metanolem nebo Duklou 61, a vyrazilo mi to dech. Matěj takovou smutnou, melancholickou formou navazuje na jedničku, s úctou a láskou,“ podotkla ke scénáři Ramba, za svobodna Voříšková.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!