Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Dlouhá noc čeká na mladou krev. Seriál ze světa Hry o trůny odtajňuje obsazení

Kultura

  16:00
ZÁPADOZEMÍ - Televize HBO odtajňuje obsazení seriálu Dlouhá noc (The Long Night), dějového předchůdce populární Hry o trůny. Naomi Wattsovou v hlavní roli doplní osma mladých herců, vycházejících talentů.

Bílí chodci jsou pod vedením Nočního krále (uprostřed, Vladimír Furdík) hrozbou, která musí být za každou cenu zastavena. Vážnost této hrozby v poslední sérii potvrdili tím, když zabili a na svou stranu obrátili jednoho z draků Daenerys. S jeho pomocí udělali do mohutné ledové zdi, která chránila Západozemí po tisíce let, obrovskou díru. Právě teď proudí dovnitř a zabíjí vše, co jim stojí v cestě. foto: HBO

Jako Dlouhá noc se ve světě Hry o trůny označuje událost, která se stala před více než osmi tisíci lety od děje samotné Hry o trůny. Jejím průvodním jevem byla nejhorší zima v historii a černočerná tma. Dlouhá noc měla trvat celou jednu generaci. Událost je významná také tím, že se během ní poprvé objevili Bílí chodci, děsivá armáda ledových nemrtvých. Z dobového zasazení také přirozeně vyplývá to, že diváci neuvidí ani jednoho ze svých oblíbených hrdinů, ale místo toho dorazí nové tváře.

Sedmá řada seriálu Hra o trůny. Spojenci? Zleva: rádce Varys (Conleth Hill),...
Sedmá řada seriálu Hra o trůny: Sansa Stark (Sophie Turnerová).

Televize HBO již dříve oznámila, že hlavní roli v seriálu ztvární herečka Naomi Wattsová (Miluj souseda svého, Nic nás nerozdělí) a jako herecký partner ji doplní Josh Whitehouse (Alleycats, Northern Soul).  Nyní ale televize představila další osmičku herců, kteří se v seriálu objeví jako stálé postavy. Jedná se vesměs o mladé vycházející talenty. Jsou jimi Naomi Ackieová (Lady Macbeth, připravovaná devátá epizoda ságy Star Wars), Denise Goughová (Colette: Příběh vášně, Tichý křik), Jamie Campbell Bower (Smrtelné stroje, seriál Sweeney Todd), Sheila Atimová (seriál Nevěstky), Ivanno Jeremiah (seriály Humans a Pán času), Georgie Henleyová (filmová trilogie Letopisy Narnie), Alex Sharp (To the Bone, Jak balit holky na mejdanech) a Toby Regbo (Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny)

‚Zimohrad je Váš, Vaše Veličenstvo.‘ Hra o trůny na Zlatých glóbech představila ukázku

O seriál se postará velmi činná scenáristka Jane Goldmanová. Ta je podepsaná pod úspěšnými filmy, jako je špionská komedie Kingsman: Tajná služba (2014), atmosferický Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016), komiksová akční podívaná Kick-Ass (2010) nebo romantická pohádka Hvězdný prach (2007). George R. R. Martin bude na seriál dohlížet producent. Známé je také to, že první díl seriálu bude režírovat S. J. Clarksonová (Boj o moc, Jessica Jones).