Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Do Prahy míří další muzikant se slavným příjmením Marley

Kultura

  15:30
PRAHA - Po loňském koncertu zpěváka a producenta Stephena Marleyho se v Praze 13. února představí další z mnoha potomků největší hvězdy reggae Boba Marleyho - jamajský zpěvák, muzikant, herec a producent Ky-Mani Marley.

Ky-Mani Marley foto: myspace.com/kymanimarley

Šestatřicetiletý Ky-Mani je předposledním z oficiálně přiznaných jedenácti dětí Boba Marleyho s různými partnerkami, které spoluzakladatel a významný představitel reggae uvádí na svých webových stránkách.

Muzikantské geny

Většina potomků Boba Marleyho se aktivně věnuje hudbě - například dcery Sharon a Cedella se uplatnily jako zpěvačky a tanečnice. Nejstarší Marleyův syn, čtyřiačtyřicetiletý David Nesta "Ziggy" Marley, je lídrem kapely Ziggy Marley and the Melody Makers. Druhý syn "krále reggae" Stephen Marley je zkušený muzikant a producent, který podle hudebních publicistů disponuje hlasem velmi podobným otci. K sólové dráze se odhodlal až v roce 2007, do té doby dlouho produkoval alba svého bratra Damiana Marleyho a občas na nich hostoval. Pomáhal taky Julianovi Marleymu a v roce 2003 se s bratry zúčastnil rodinného projektu Marley Boyz na albu Educated Fools. Bob Marley zemřel 11. května 1981.

Syn tenisové šampionky Anity Belnavisové, který ve svých dvaceti letech debutoval albem Like Father Like Son s předělávkami hitů svého otce, při své první návštěvě české metropole představí aktuální nahrávku New Heights.

"Stejnojmenný singl New Heights se stal hitem mnoha večírků i u nás. Za pozornost také stojí i několik nových hitů v produkci jamajského hitmakera Dona Corleoneho, s kterým Ky-Mani Marley natočil písně Rasta Love, Brave Ones, War nebo Be Smart," uvedl za pořadatele Lukáš Kolíbal. 

Mezi starší hity Ky-Maniho patří cover písně Electric Avenue od Eddyho Granta, Fell in Love with Rastaman nebo velmi osobní skladba Dear Dad, která vychází z dopisu pro jeho zesnulého otce.

Ky-Mani Marley, který vedle zpěvu hraje na kytaru, trumpetu a piáno, se uplatnil také jako herec. V roce 2002 si zahrál hlavní roli v gangsterském filmu Shottas po boku Wyclefa Jeana a Spragga Benze. O rok později jej britský režisér a dýdžej Don Letts obsadil do romantické jamajské komedie One Love.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!