Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Do Prahy se vrací legendární Slash. Obklopí se syrovými rockery The Conspirators

Kultura

  19:14
PRAHA - V Malé sportovní hale na pražském Výstavišti zahraje ve čtvrtek jeden z nejzásadnějších rockových kytaristů světa Saul Hudson, známý pod přezdívkou Slash. Stejně jako před dvěma lety se představí obklopen typickou rockovou kapelou The Conspirators v čele se zpěvákem Mylesem Kennedym.

Slash, držitel Grammy a člen Rock’n’rollové síně slávy, byl spolu s Axlem Rosem zásadní postavou někdejších Guns N’ Roses (opustil je v roce 1996).

Hvězdný kytarista Slash přiveze apokalyptickou lásku

Z aktuálních koncertů je patrné, že je protagonista týmový hráč, šťastný uprostřed kapely, nikoliv v jejím čele. Zatímco soudobí Guns N’ Roses v poslední desetiletce předváděli především pompu, pózy, nekonečná sóla a pozdní příchody, Slash sází na hudební upřímnost.

Kolektiv kolem něj dští syrovou energii, spoléhá na stoprocentně živý hard rock, Kennedy je sebejistý zpěvák připomínající Axla Rose v nejlepších letech. Z repertoáru kultovních „Guns“ je ostatně poskládána zhruba třetinu aktuálního Slashova playlistu; a téměř výhradně se loví ve vodách debutu Appetite For Destruction, který koncem osmdesátých let zacloumal světovou hudební scénou.

Dále nejspíš zazní pět ukázek z loňské novinky World On Fire, po dvou písních z obou předcházejících sólových alb a jeden exkurs do repertoáru superskupiny Velvet Revolver.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.