Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Do Roxy přijede výrazná persóna techno scény. Stephan Bodzin představí živý set

Kultura

  12:30
PRAHA - Pražský klub Roxy připravil na jednu z posledních oslav 25. výročí elektronickou techno show. Už v sobotu totiž přijede německý DJ Stephan Bodzin, jehož hudební curriculum vitae začíná u klasické hudby. Začínal totiž jako skladatel pro evropská divadla. Českým posluchačům ale naservíruje techno, kterému propadl. Představí se jim 28.října.

Stephan Bodzin foto: roxy

Roxy připravuje na poslední závěrečný víkend 25. narozenin dvojí elektronickou lahůdku. V sobotu uzavře BE25 nejautentičtější současná persóna světové elektroniky Stephan Bodzin a jeho živý techno set. 

Jedinečnost jeho vystoupení vyvěrá z velkého množství efektů a nejrůznějších mašinek. Některé z nich vyvíjel speciálně pro svoji živou show.

Stephan Bodzin

Bodzin začínal jako skladatel klasické hudby pro přední evropská divadla. V tu dobu se hudebník téměř doslova ve svém hudebním studiu a tvořil. Jeho urputnost a maximální cit pro detail se mu vyplatily. Nakonec ale zavítal do jiné sféry. 

Během svého zahraničního působení se totiž německý producent, experimentátor a live performer propadl noční scéně a jejím klubům, uchýlil k technu a založil svůj label Herzblut, na kterém vydával vlastní i cizí tvorbu. Mezi mnohými lze jmenovat například Maxe Coopera či Dominica Eulberga. 

Autor:
Témata: Hudba, Roxy