Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Do tramvaje jedině s ‚pepřákem‘. Nová česká komedie Jak se moří revizoři má první ukázku

Kultura

  16:00
PRAHA - Snímek Jak se moří revizoři vypráví o jedné maloměstské rodině Malých, která je poněkud pomotaná. Syn je kriminálník, dcera zase poněkud „lehká“, mamka hysterická a otec pracuje jako nerudný revizor. Komedie bude podle ukázky sázet hlavně na situační humor. Ve filmu režisérky Evy Toulové hlavní role ztvárnili Dana Morávková a Petr Batěk. Film přijde do českých kin 18. října letošního roku.

Šťastná rodinka? Snímek Jak se moří revizoři (2018). Režie: Eva Toulová. foto: Startovač

Mladý Marko (Ladislav Ondřej) je černá ovce rodiny. Rozhodl se dát na kariéru zločinu, ale jako první oběť oloupí svojí mámu (Dana Morávková). Té je to ale celkem jedno, protože ji zajímají převážně jen slevové akce na internetu a spletité sociální sítě. Její manžel (Petr Batěk) je pražský revizor, který si padesáti letech si uvědomí, že jeho život zatím stojí za starou bačkoru. Manželé spolu mají. Spolu mají manželé kromě Marka ještě dceru Karin (Michaela Tomešová), na škole známou fiflenu. Ta se netají tím, že je vcelku dostupná každému, kdo o ni projeví zájem. Snímek ze současnosti má primárně diváky pobavit a skrze obyčejnou rodinku Malých poukázat lehkou satirou na nešvary současnosti.

#czechfilm #jaksemorirevizori #komedie #misatomesova #evatoulova

Příspěvek sdílený Jak se moří revizoři (@jaksemorirevizori),

Nová komedie Po čem muži touží. Jiří Langmajer se učí chodit na podpatcích

Za filmem stojí režisérka Eva Toulová. Ta má na svém kontě kromě studentských filmů zatím jen romantickou komedii Šťastná (2014). Toulová je i autorkou scénáře. Filmaři vybírali peníze na film na českém crowdfundingovém serveru Startovač. Z požadovaných 180 tisíc vybrali celou částku.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...