Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Do Valhally! Netflix chystá volné pokračování Vikingů zasazené sto let po původním seriálu

Upoutávka na šestou sérii Vikingů. foto: History

KATTEGAT/PRAHA - Společnost Neflix oficiálně oznámila, že objednala 24 nových epizod seriálu Vikingové: Vallhala. Zaměří se na historické postavy jako byl Leif Ericksson, Harald III. Norský nebo Vilém I. Dobyvatel.
  16:00

Na Valhalle budou pracovat autoři původního seriálu. Jedinou výjimkou je výkonný producent Jeb Stuart. Ten je ale zkušeným matadorem - na svém kontě má produkování filmů jako Smrtonostná past (1988), Uprchlík (1993) a Past (1997). 

Laghaerta (Katheryn Winnicková). Pátá řada seriálu Vikingové (2017).
Vikingové mají pro strach uděláno. Pátá řada seriálu Vikingové (2017).

Ještě než Valhalla připadla Netflixu, soupeřili o ni ještě další dvě streamovací platformy. Americký gigant nabídl nejvíce a to přitom nemá ani vysílací práva na původní Vikingy ve všech regionech. Český divák se na ně na Netflixu sice podívá, Americká ale nikoliv. Je tak pravděpodobné, že se společnost bude snažit získat kompletní vysílací práva.

Valhalla se bude natáčet v Irsku stejně jako původní seriál. Žádné další informace ale zatím známy nejsou. 

Původní seriál se již 4. prosince dočká prvního dílu své šesté, poslední série.  Ta bude stejně jako ta předchozí rozdělená na dvě půlky o deseti dílech, uzavře všechny dějové linie. „Vždycky jsem věděl jak Vikingové skončí. Po 89 epizodách si myslím, že jsme ságu Ragnara Lothbroka a jeho synů odvyprávěli a divákům dopřejeme definitivní konec seriálu. Takový, jaký si fanoušci zaslouží,“ prohlásil tvůrce seriálu Michael Hirst. „Je to hořkosladké loučení. Stále ale zbývá dvacet epizod a ty nejvíc ambiciózní epizody s největším emočním nábojem na fanoušky ještě čekají,“ dodal.