Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Dobrý vtip byl takovou esemeskou socialismu, šířil se ohromnou rychlostí, říká sběratel

„Jak vypadaly umělé vtipy, si pamatujeme z Dikobrazu, tam si dělali jinou legraci, velmi nevtipnou. Koneckonců, Dikobraz vydával ÚV KSČ.“ Spisovatel a publicista Jakub Šofar (Vlastním Jménem Vladimír Trojánek) si se serverem Lidovky.cz popovídal o humoru za socialismu. Spolu s Janem Nejedlým je autorem knih ze série Po práci legraci, které se tímto tématem zabývají.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jen bych připomenul, že Dikobraz nebyl jenom nevtipný. Taťka si jej kupoval a já v dospělosti také. On rád kreslil a tak mně upozorňoval na dobré karikaturisty. Měl rád Nepraktu, Vyčítala, dvojici BAPE, Kantorka... V Dikobrazu nebyli jen imperialisté v USA cylindru.

0 0
možnosti

J98a71n 35S54c46h62w45a63r13z

20. 11. 2019 13:37

No hlavně že nálepky xenofób, homofób či nácek jsou "kreativní" a dotyční nálepkovači se neopakují...

0 0
možnosti

Napr.: Pýta sa Brežnev Husáka-,,A čo huby ,rastú,rastú? ́ ́ ,,Ale nič moc, najprv pršalo,potom bolo chladno...a prečo sa pýtaš? ́ ́ ,,No,keby si chcel , pošlem ti 20000 kozákov ́ ́.

0 0
možnosti

Pán přehání. Dikobraz nebyl vůbec špatný a že jej vydávalo nakladatelství Rudé právo byla víceméně technická otázka. Kreslenými vtipy přispívala řada vynikajících autorů, třeba Neprakta/Švadrlík, Renčín nebo po roce 1989 zázračně prozřevší Jan Vyčítal.

0 0
možnosti

Dnes se vtipu nikdo nezasměje, nanejvýš řekne, že ho už slyšel třikrát v televizi.

0 0
možnosti