Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Dolores O’Riordanová z The Cranberries se utopila. Našli ji ve vaně, měla otravu alkoholem

Kultura

  13:51
Londýn - Smrt zpěvačky The Cranberries Dolores O'Riordanové byla nešťastná náhoda, oznámil ve čtvrtek v Londýně úřad koronera po výslechu svědků. Příčinou smrti frontmanky irské rockové kapely bylo utopení v důsledku otravy alkoholem. Písničkářka, která v posledních letech trpěla bipolární poruchou, zemřela 15. ledna letošního roku ve věku 46 let.

The Cranberries foto: MAFRA - Tomáš Krist

Dolores O’Riordanová byla v lednu nalezena mrtvá ve vaně ve svém pokoji londýnského hotelu. Podle soudních znalců se utopila kvůli intoxikaci organismu po nadměrném užití alkoholu. V místnosti, kde její tělo našli, se nacházelo pět miniaturních lahví s alkoholem a láhev šampaňského.

Podle vyšetřování nejevilo zpěvaččino tělo žádné známky zranění či sebepoškození. „Neexistuje žádný důkaz pro to, že šlo o něco jiného než o nehodu,“ uvedla podle agentury AP koronerka Shirley Radcliffeová.

V roce 2003 O’Riordanová ukončila spolupráci se skupinou The Cranberries, ale v roce 2009 se dali opět dohromady. Kapela v roce 2017 zahájila své britské a evropské turné, v květnu ho však musela přerušit kvůli zdravotním problémům, které O’Riordanová měla. Oficiální web Cranberries uvedl, že její obtíže byly spojené s bolestmi zad. Těsně před Vánoci O’Riordanová na svém Facebooku uvedla, že se cítí lépe a že má za sebou první koncert po mnoha měsících. 15. ledna pak zpěvačka zemřela. 

Ve věku 46 let zemřela Dolores O’Riordanová, zpěvačka skupiny The Cranberries

O’Riordanová dodala kapele, která do jejího přijetí nebyla nijak zvlášť výrazná, nový náboj nejen „andělským“ vokálem, ale i tvrdou autorskou prací. Jedním z prvních hitů se staly písně Linger a Dreams.

Při svých koncertních šňůrách zavítali The Cranberries i do České republiky. V roce 2010 byla skupina jednou z hlavních hvězd festivalu Colours of Ostrava.

Autoři: ,