Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Dorazí i živý medvěd. Před Vánocemi do kin vstoupí komedie Šťastný nový rok s Bartoškou

Kultura

  16:00
Romantická komedie Šťastný nový rok režiséra Jakuba Kronera do kin vstoupí 26. prosince. Ve vánočním filmu ze slovenské produkce hrají Jiří Bartoška, Emília Vášáryová, Táňa Pauhofová, Jakub Prachař či Anna Kadeřávková.

Komedie Šťastný nový rok (2019). Režie: Jakub Kroner. foto: Bontonfilm

Děj se odehrává ve Vysokých Tatrách, kde se zároveň odvíjí několik samostatných příběhů. Diváky čeká mnoho romantických i komických situací, uvedl za distribuční společnost Bontonfilm Lukáš Vedral.

Komedie Šťastný nový rok (2019). Režie: Jakub Kroner.
Komedie Šťastný nový rok (2019). Režie: Jakub Kroner.

„Láska má mnoho podob a nakonec si najde každého. Při natáčení jsme měli opravdu štěstí. Když jsme potřebovali slunce, tak svítilo slunce, když se nám hodil sníh, tak sněžilo. Celé natáčení probíhalo podle plánu a to je při filmování na horách vzácnost,“ uvedla slovenská producentka a herečka Adriana Kronerová.

Příběh filmu začíná těsně před Vánocemi a končí na Nový rok. Také proto vstupuje do kin v druhý svátek vánoční. Ve Vysokých Tatrách se na jednom místě sejde parta kamarádek, jejich blízcí i úplní cizinci. Během několika dní dovolené bude někdo z nich čelit především trapasům, jiný zas životním výzvám nebo změnám, někdo bývalým a jiný naopak budoucím láskám.

Lyže, sáně a ztřeštěné situace obstarává mladší herecké obsazení. Svou roli má ve filmu i živý medvěd. Emília Vašáryová a Jiří Bartoška podle producentů vnášejí do filmu nadhled a noblesu. Ve filmu ale podle Bartošky dvojice herců nesportuje, jenom se prochází.

Dvaatřicetiletý režisér Jakub Kroner vystudoval filmovou animaci na bratislavské VŠMU. Svůj první celovečerní film, hraný dokument Bratislavafilm, začal natáčet v 18 letech jako nízkorozpočtový snímek. Film zhlédlo podle režiséra asi 115 risíc lidí. Je synem herce Jána Kronera, jehož strýcem byl slavný herec Jozef Kroner. V roce 2011 Jakub Kroner natočil také akční drama Love o lásce, penězích a kamarádství na život a na smrt.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!