Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Dražba fotek 'Katka pro Japonsko' pomůže dětem obětí tsunami

Kultura

  7:23
Od 17. do 30. června můžete na www.katkaprojaponsko.cz kupovat fotografie zajímavých osobností z našeho uměleckého a společenského života. Výtěžek z prodeje půjde na pomoc postiženému Japonsku. Finále a slavnostní večer dražby se uskuteční 30.6. v hotelu Mandarin Oriental.

Kateřina Pospíšilová foto: katkaprojaponsko.cz

Autorem projektu je modelka, moderátorka a vicemiss ČR Kateřina Pospíšilová, která je symbolem pojmu "inteligentní krása". Rozhodla se spojit své síly s Milanem M. P. Deutschem v roli fotografa a vybídnout ostatní celebrity, aby nafocením svých portrétů pomohli zemětřesením postiženému Japonsku. "První focení proběhlo v městě Lázně Belohrad. Prostředí lesoparku nabídlo jedinečnou atmosféru pro takto závažné téma," říká Milan M. P. Deutsch.

Mezi dalšími celebritami, které se ke Kateřině připojily, jsou například primabalerína Barbora Kohoutková, moderátorka, šansoniérka a herečka Ester Kočičková, režisérka a herečka Tereza Herz Pokorná, scenáristka a obchodní ředitelka UPP Monika Pavlíčková, bývalá modelka, poradkyně PR a filmová koproducentka Silvie Marhoulová a další.

Katka s Milanem nespolupracují poprvé. Před šesti lety společně založili projekt e-moc-e, který podporuje nekomerční umělce. Navíc Katka již byla tváří jedné z Milanových výstav portrétů celebrit ONA-ON v pražské Jindřišské věži.

Milan Deutsch má za sebou několik úspěšných výstav, např. ONA ON portréty osobností v Jindřišské věži, Miss Venezuela v OD Kotva, Malajsie v Jindřišské věži a další výstavy v Litoměřicích, Brně a Jablonci nad Nisou. V roce 2006 vystavil sérii uměleckých fotografií Nebe nad.

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...