Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Druhá řada Zaklínače se má natáčet i v Česku, tu úvodní vidělo 78 milionů domácností

Kultura

  10:09
PRAHA - Podle informací internetového magazínu The Knowledge se druhá série netflixovského Zaklínače (The Witcher) bude točit hlavně v Anglii a Skotsku. Kromě toho filmaři zavítají stejně jako u první série na Slovensko a nově údajně i do České republiky. Druhá série by měla mít premiéru v průběhu roku 2021.

SERIÁL OD NETFLIXU. Geralt z Rivie (Henry Cavill) z připravovaného seriálu. Tvůrce: Lauren S. Hissrichová. foto: Netflix

Většinu stopáže z Geraltových nových dobrodružství budou filmaři vyrábět v britských Arborfield Studios nedaleko Londýna a na malebném skotském ostrově Skye. Krátký návrat na Slovensko není překvapivý, protože se tam natáčely některé scény zasazené do Cintranského království z první série. V království obléhané Nilfgaardem se proměnilo jihoslovenské město Komárno a jeho historické opevnění. 

SERIÁL OD NETFLIXU. Yennefer z Vengerbergu (Anya Chalotrová) z připravovaného...
Geralt z Rivie v seriálu Zaklínač.

K natáčení v Česku zatím není víc detailů. Je ale jasné, že s množstvím historických památek je Česko pro simulovaný fantasy evropský středověk, jaký Zaklínač nabízí, ideální volbou.

Zaklínač

První série se natáčela převážně v Maďarsku. Filmaři své vybavení tahali ještě na Kanárské ostrovy, do Polska a opravdu na skok i na již zmíněné Slovensko. Těžká práce se vyplatila, protože Zaklínač se se svými 76 miliony zhlédnutími stal nejúspěšnější první sérií ze všech seriálů od Netflixu.

Společnost Netflix také oznámila, že chystá ze světa Zaklínače animovaný film ve stylu japonských anime nazvaný Zaklínač: Noční můra Vlka (Nightmare of the Wolf), který má vyjít mezi první a druhou řadou. Žádné další informace o projektu nejsou dostupné, ale vzhledem k tomu, že Geraltovi se přezdívá Bílý vlk, můžeme alespoň odtušit, že to ve filmu nebude mít zrovna lehké.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!