Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Druhá tráva zahraje po půl roce v Praze, dojde i na písně z chystaného alba

Robert Křesťan foto: MAFRA

Nadžánrová skupina Druhá tráva v čele s písničkářem a zpěvákem Robertem Křesťanem se chystá na vydání alba, které možná bude jedním z přelomů v její kariéře.
  14:00

Jako producenta si totiž přizvala Brita Eddieho Stevense, který proslul jako blízký spolupracovník elektronické skupiny Moloko a v našich souřadnicích pracuje pro zpěvačku Janu Kirschner na bázi moderního alternativního popu.

Minulý týden skupina prostřednictvím serveru Lidovky.cz zveřejnila první singl z chystané desky Kdybys mě zabila, který působí velice slibně. Druhá tráva má některé z nových písní, mezi něž vedle autorské tvorby Roberta Křesťana spadají i coververze jeho oblíbených autorů (Křesťan má nevšední talent k překládání anglických textů do češtiny, jak víme zejména z alba Druhé trávy Dylanovky) v koncertním repertoáru.

Možnost slyšet kapelu naživo právě s mixem nových, ale i osvědčených písní ze starších desek bude nadcházející čtvrtek, 23. července, už od 18.30 v pražských Riegrových sadech. Koncert je součástí cyklu Muzika v parku, v jehož rámci se v dalších týdnech představí také například Ivan Mládek, Bára Poláková nebo Jaroslav Uhlíř.