Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Eden nemá povolení k pořádání koncertů, dnes na něm vystoupí Pink

Kultura

  13:12aktualizováno  20. července 7:33
PRAHA - Pražský stadion Synot Tip Aréna stále nemá kolaudační povolení na pořádání koncertů. Přesto se na něm v úterý uskuteční koncert zpěvačky Pink. Radnice Prahy 10 tvrdí, že proti pořadatelům nemůže zasáhnout. Zákon jí pouze umožňuje za porušení kolaudačního rozhodnutí udělit pokutu, řekl ČTK mluvčí vršovické radnice Jan Charvát.

Pink foto: Reprofoto

Stadion, na kterém hrají fotbalová utkání Slavia Praha a nově i Bohemians 1905, získal kolaudaci loni v květnu. Majitel, kterým je společnost E Side Property, ale dostal povolení pouze na sportovní utkání a doprovodné akce, a to pouze do 22:00. Stadion totiž svými parametry nevyhovuje požadavkům na dodržování hlukových limitů.

Novotou svítící Eden.

I přes chybějící povolení se ale na stadionu koncerty pořádají. Společnost Live Nation na něm před rokem připravila vystoupení legendární skupiny Depeche Mode, v úterý chce českým fanouškům představit americkou popovou zpěvačku Pink.

Pořadatelé s pokutou počítají

Podle Charváta nemá radnice příliš možností proti porušování zákona zasáhnout. "Postupujeme podle platné legislativy," řekl. "Poslali jsme výzvu, aby se tohoto jednání zdrželi," dodal. Na samotný koncert podle něj vyrazí kontroloři a úřad pak může udělit pokutu v řádu statisíců korun. Za minulé koncerty již takto úředníci několik pokud udělili.

Pořadatelé ale pravděpodobně již s udělením pokuty neoficiálně počítají v rozpočtu akce. Stejně jako se sankcemi od hygieniků za překročení hlukových limitů, které dostávají téměř za každé velké venkovní představení. Za koncert Depeche Mode museli pořadatelé podle Ivy Chmelové z hygienické stanice v Praze 10 zaplatit pokutu 200 000.

Pink v Praze

Na fotbalovém stadionu v pražském Edenu vystoupí jedna z největších ikon současné populární hudby - americká
zpěvačka Pink. Jako předskokany si pozvala skupinu Good Charlotte, bývalého frontmana rockové kapely Marvelous 3 Butche Walkera a písničkáře Xindla X s Olgou Lounovou. Na již čtvrté koncertní návštěvě Pink v ČR zazní kromě jejích největších hitů i skladby z loňského alba Funhouse.




Pink, vlastním jménem Alecia Mooreová, v hudbě vystřídala mnoho stylů od hip hopu přes rock až po rhythm & blues. Začínala jako tanečnice v nočním baru a zpěvačka doprovodných vokálů v hiphopové kapele. Její debutová deska Can't Take Me Home (2000) byla dvakrát platinová. Poté následovala neméně úspěšná alba M!ssundaztood (2001) a Try This (2003), na nichž se více
přiblížila rocku.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!