Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Ellen DeGeneres vnesla na Oscary vlídnější humor a pizzu zdarma

Kultura

  10:30
Po loňském provokativním moderování oscarové show komikem Sethem MacFarlanem se letos atmosféra slavnostního ceremoniálu vrátila k vlídnějšímu humoru, v němž nechyběly tradiční "šťouchance" do hollywoodských veličin, pizza zdarma nebo twitterový rekord. 86. ročník předávání nejprestižnějších filmových cen v losangeleském divadle Dolby Theatre provázela moderátorka Ellen DeGeneres, která se této role ujala už podruhé.

Ellen DeGeneres objednana na slavnostní ceremoniál pizzu od poslíčka. Zájem měl i Brad Pitt foto: Reuters

Jako na objednávku se po čtyřech deštivých dnech rozsvítilo nad Los Angeles slunce, a to těsně před tím, než první filmové hvězdy vystoupily z limuzín a objevily se na červeném koberci. Tuto skutečnost neopomněla zmínit ani DeGeneresová, která hned na začátku poděkovala všem, kteří se modlili za to, aby přestalo pršet.

Staronoví nominovaní a poslíček s pizzou

V úvodu zavzpomínala také na své první moderování této akce před sedmi roky, kdy mezi nominovanými byly herečky Meryl Streep, Cate Blanchett, herec Leonardo DiCaprio nebo režisér Martin Scorsese. "Dneska je to naštěstí jiné," zažertovala s kamenou tváří na účet slavných hvězd, které ani letos nechyběly mezi uchazeči o cenné sošky.

"Všichni nominovaní natočili celkem 1400 filmů a chodili celkem šest let na vysokou," neodpustila si DeGeneresová další slovní žert. O pozdvižení se později postarala tím, když do sálu přivedla poslíčka s pizzou a hvězdnému publiku začala nabízet tradiční italskou pochoutku. "Jen klid. Kouká na tebe jen miliarda lidí, jestli to děláš správně," uklidňovala poslíčka populární moderátorka, která v dalším vstupu vybírala pro mladíka "dýško" do klobouku.

Velkou odezvu měl i její pokus o překonání rekordu v počtu přeposlání fotografie na Twitteru, pro který se nechala zvěčnit s dalšími hvězdami v sále. Během pár hodin zaznamenal přes dva miliony retweetů.

ČTĚTE TAKÉ

Sexuální vtípky i do vlastních řad

Ačkoli se nová průvodkyně večerem většinou držela daleko od drsných a košilatých žertíků svého předchůdce, za které ho kritika dost strhala, ani DeGeneres si neodpustila některé ostřejší vtipy. Ten asi nejdrsnější si podle agentury dovolila v momentě, kdy v publiku oslovila hereckou veteránku, sedmašedesátiletou Lizu Minnelli a složila jí poklonu slovy: "Tohle je jeden z nejúchvatnějších napodobitelů Lizy Minnelli, které jsem v životě viděla. Dobrá práce, pane!"

Sexuální legrácky, kterými loni MacFarlane nešetřil, DeGeneres omezila prakticky jen na komentář k masturbační scéně herce Jonaha Hilla ve filmu Vlk z Wall Street, v němž si navíc utahovala i ze své sexuální orientace. "V tom filmu si nám ukázal něco, co jsem hodně, ale hodně dlouho neviděla," prohlásila moderátorka, která se netají svou lesbickou orientací. "Povedlo se?" rýpnula si ještě do hereckého kolegy, čímž v sále vyvolala hlasitý aplaus.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!