Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Ellie Goulding, Paul Anka, Glen Hansard, Tindersticks.... Dárky na poslední chvíli

Kultura

  13:00
Kulturní dárky na poslední chvíli mohou mít kromě knih podobu například vstupenek na koncerty a další akce, které zakoupíte v pohodlí domova on-line, nebo na pokladnách divadel. Ta jsou často na předvánoční prodej připravena a nabízejí prodlouženou otevírací dobu pokladen. Vstupenky na AC/CD, Ennia Morriconeho nebo Justina Biebera už jsou vyprodané, na řadu jiných koncertů ale ještě lístky seženete.

Glen Hansard foto: Danny Clinch

Ellie Goulding (30. 1.)
Rodačka z anglického Herefordu vyráží na evropské turné, v jehož rámci se 30. ledna 2016 zastaví i v pražské O2 areně. Ellie Goulding patří mezi umělce, kteří se kromě rodné Británie dokázali prosadit i v amerických žebříčcích a okupovat dlouho první příčky. Poprvé na sebe upozornila, když ji před pěti lety kritici označili za objev roku v prestižních anketách BBC Sound Of a Brit Awards. Po delší odmlce přišla v listopadu s novým albem Delirium. Podílela se na něm celá řada osobností jako jsou Max Martin, Greg Kurstin, Ryan Tedder z One Republic nebo Guy Lawrence z Disclosure. Vstupenky v ceně 990 – 1390 Kč jsou k prodeji na GoOut.cz a Ticketportal.

Paul Anka (3. 2.)
Po dvouleté odmlce se do Prahy vrátí kanadská hudební legenda, zpěvák a skladatel Paul Anka. Společně se svou kapelou zahraje 3. února v Kongresovém centru své vlastní skladby, které mu zajistily celosvětovou slávu. Kromě slavné Diany tak půjde o písně, které Anka napsal pro Franka Sinatru, Toma Jonese nebo Michaela Jacksona. Vstupenky od 1090 do 3990 Kč lze zakoupit v sítích Ticketportal.

Paul Anka

Václav Neckář a Bacily (18. 2.)
Václav Neckář vystoupí ve čtvrtek 18. února 2016 v brněnském sále Sonocentrum a doprovázet jej bude skupina Bacily, se kterou hraje od 70. let. V roce 2002 jeho životní pouť málem ukončila mrtvice, nyní však prožívá svůj comeback poté, co v roce 2011 natočil se skupinou Umakart ústřední píseň k filmu Alois Nebel s názvem Půlnoční. Vstupenky od 390,- (stání) lze zakoupit v sítích Ticketpro.

Scorpions (27. 2.)
Scorpions jsou od roku 2010 na monstrózním světovém turné, letos se představili na koncertě v Pardubicích a v roce 2016 se vrátí do pražské O2 Arény, kde představí největší hity své pět desetiletí trvající hudební kariéry. Ceny vstupenek 990 až 1590 Kč jsou k dostání v síti Ticketportal.

Marina And The Diamonds (2. 3.)
Marina Lambrini Diamandis, více známá pod jejím pseudonymem Marina and the Diamonds, je britská zpěvačka a skladatelka řeckého původu. Zlom v její kariéře znamenalo druhé místo v prestižním výběru hudebních talentů BBC Sound of 2010. Její druhá deska Electra Heart z roku 2012 dosáhla na samotný vrchol UK Albums Chart. V Praze vystoupí v rámci Neon Nature Tour k novému albu Froot 2. března v Malé sportovní hale (Incheba Arena). Vstupenky za 839 Kč jsou k prodeji na Ticketportal a GoOut.cz.

Marina And The Diamonds.

Tindersticks (10.3.)
Melancholicky zasnění Angličané Tindersticks vystoupili v Praze poprvé v září 1992 jako předkapela zdejšího prvního vystoupení Nicka Cavea. Jak zní tato „podezřele tichá parta kytarových gangsterů“ v roce 2016? Zjistit to můžete 10. 3. v pražském divadle Archa. Vstupné 590,- , předprodej v sítích Ticketpro, Ticketportal a GoOut.cz

Glen Hansard and band (12. a 13. 3.)
Vystoupení irského písničkáře se koná u příležitosti jeho druhého sólo alba Didn’t He Ramble Glen Hansard12. a 13. března v Divadle Archa. Jarní turné pojede Hansard v širší sestavě tvořené více více než desítkou hudebníků. Členy The Frames (Joe Doyle – baskytara, Rob Bochnik – kytara, Graham Hopkins - bicí) doplní Ruth O ́mahony Brady (piano) a na pódiu se objeví i smyčce a dechová sekce. Vstupné: 990 Kč. Předprodej vstupenek v pokladně Divadla Archa, online a v sítích Ticketpro, Tickeportal a GoOut.cz

Charles Aznavour (6. 4.)
Legendární francouzský šansoniér, zpěvák, hudebník a herec Charles Aznavour přijede poprvé do České republiky. Vystoupí 6. dubna v pražském Kongresovém centru s “farewell” - rozlučkovým programem, při kterém zpívá nejznámější písně ze své bohaté hudební kariéry. Vstupenky od 2490-, lze zakoupit v sítích Ticketportal.

Hans Zimmer (7. 5.)
Původem německý skladatel Hans Zimmer je autorem hudby k řadě filmových spektáklů jako jsou Piráti z Karibiku, Temný rytíř, Šifra mistra Leonarda, Lví král, Počátek, Rain Man nebo Sherlock Holmes. Na svém kontě má Oscara, Grammy a dva Zlaté Glóby. Do Prahy přijede 7. května koncertovat do O2 Arény, kde zahraje společně s mnohačlennou hudební skupinou, symfonickým orchestrem ČNSO a pěveckým sborem. Vstupenky od 1290,- k prodeji na Ticketportal.

Mika (25. 5.)
Britský zpěvák, držitel mnoha prestižních hudebních cen, jenž prodal přes 10 miliónů desek a dosáhl na zlaté či platinové ocenění ve 32 zemích světa, přijíždí 25. května 2016 do pražského Fora Karlín na svůj první tuzemský samostatný koncert. Českému publiku se představil na letošních Colours of Ostrava, které úspěšně uzavíral. Vstupenky od 1050,- jsou k prodeji v eshopu Colours of Ostrava (http://eshop.colours.cz) a v sítích GoOut.cz, Ticketpro a Eventim.

Iron Maiden (5. 7.)
Kapela Iron Maiden vystoupí v České republice 5. července 2016 v rámci světového turné „The Book of Souls“. Na koncertě v pražské Eden aréně budou mít návštěvníci jedinečnou šanci vidět pod širým nebem nový program průkopníků heavy metalu. Nové album „The Book of Souls“ se v České republice a dalších víc než 40 zemích umístilo na prvním místě prodejních žebříčků. Ceny vstupenek: 1250 – 1990 Kč

Baskytarista Iron Maiden Steve Harris.

DIVADLO

Dárkové poukazy nebo vstupenky on-line nabízí ke koupi řada divadel po celé republice.

Národní divadlo
Poukázky v hodnotách 300 Kč, 600 Kč, 1 000 Kč a 1 500 Kč, jejichž platnost je 1 rok od data zakoupení, lze následně směnit za vstupenky na Operu, Činohru, Balet a Laternu magiku na scénách Národního divadla, Státní opery, Stavovského divadla a Nové scény.
Poukázky můžete zakoupit na pokladně Národního divadla - prodloužená otevírací doba před Vánoci: pondělí–pátek 9–20 (Národní 4, Praha 1). Informace na tel.: +420 224 901 448 nebo info@narodni-divadlo.cz
K premiérám, která ND chystá v příštím roce, patří například inscenace Manon Lescaut Vítězslava Nezvala (premiéry 11. a 12. února 2016), kde si v režii Daniela Špinara zahrají Jana Pidrmanová/ Pavlína Štorková, Patrik Děrgel/ Vladmír Polívka, Radúz Mácha a další.

Městská divadla pražská
Dárkový poukaz do divadel Divadlo ABC a Rokoko lze zakoupit v hodnotách 440 až 640 Kč. Platí do konce června 2016. Dárkový poukaz zakoupíte on-line nebo na pokladnách divadel ABC a Rokoko. Podrobnosti na webu divadel.

Cirkus La Putyka
Dárkový poukaz na libovolné představení Cirku La Putyka na Jatkách78 platí pro dvě osoby po celý rok 2016. Cena poukazu je 900 Kč. Poukaz lze zakoupit v pokladně divadla Jatka78 a na dalších místech (Kavárna Dobrá Trafika, Café Jedna, Standars Café, Mlýnská kavárna, Čili bar, Backyard, Hoffa.).

Cirk La Putyka: Dolls (režie: Rosťa Novák ml.)

Divadlo Bez zábradlí
Dárkové poukázky je možné zakoupit v hodnotách 320 Kč, 390 Kč a 450 Kč na pokladně Divadla Bez zábradlí, Jungmannova 31, Praha 1, hotově nebo platebními kartami. Otevírací doba pokladny: po - pá 13:00 - 19:00, so, ne + svátky 1 hodinu před představením. Platnost poukázky je do 30. 6.2016.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.