Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Fanoušci vyjadřující solidaritu. Chtějí dostat Eagles of Death Metal na čelo žebříčku

Kultura

  19:28
LONDÝN - Až dojemná solidarita se nyní rozšířila mezi fanoušky metalové kapely Eagles of Death Metal, která v pátek večer vystupovala v koncertním domě Baclatan. Sociální sítě zaplavily výzvy k hlasování pro jednu z písní této kapely z Kalifornie. Fanoušci by ji rádi posunuli na první místo v britského žebříčku a vyjádřili jí tak podporu.

Jesse Hughes a zbytek kapely Eagles of Death Metal během vystoupení v Los Angeles. foto: Reuters

„Říkali jsme si, že by to bylo hezké gesto dostat jejich briliantní verzi písně ‚Save A Prayer‘ na první příčku hitparády Spojeného království a ukázat tak svou podporu kapele a všem postiženým,“ uvádí tvůrci kampaně.

Držela jsem ho v náručí, nemohl dýchat, popsala postřelená žena smrt manažera Eagles of Death Metal

Na Facebooku byla rovněž vytvořena stránka, která nabádá lidi ke koupi a stahování písně a která má za cíl ukázat tak podporu kapele a jejich fanouškům. „Kampaň dostala spád,“ komentovala to Official Charts Company.

To, že je kampaň prozatím úspěšná dokládá i fakt, že song „Save A Prayer“, což je cover stejnojmenné písně Durana Durana, se již probojoval do první stovky a směle pokračuje ve vzestupu.

Píseň je také již na třetím místě žebříčku britského Amazonu a také číslem jedna žebříčku iTunes.

Tvůrci kampaně nicméně upozorňují: „Nejsme nijak spojeni s kapelou nebo jejich nahrávací společností. Jsme jen fanoušci, kteří jsou šťastní, že jsou naživu, protože někteří naši kamarádi a fanoušci Eagles of Death Metal už nejsou mezi námi.“

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!