Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Vikingské feministky a kritiky oceňovaná duchařina. Na jaké seriály se podívat o svátcích?

Kultura

  6:00
PRAHA - Volno o svátcích je kromě času stráveného s rodinou ideální pro sledování seriálů. Které si však pustit? Server Lidovky.cz Vám přináší několik tipů.

The Haunting of Hill House foto: Netflix

BoJack Horseman

animovaný a komediální, 88 % na ČSFD
Koně BoJacka proslavil v devadesátých letech oblíbený rodinný sitcom. V něm byl ještě nadšený a plný energie. Po skončení sitcomu se ale další úspěch nedostavil. Teď je BoJack zahořklý, depresivní a s nadváhou. Pomůžou mu přátelé vrátit elán a případně mu sehnat vysněnou roli? Seriál se letos v září dočkal své již páté série a podle kritických ohlasů je stejně skvělá, jako jsou všechny předchozí.

The Haunting of Hill House

horor, 85 % na ČSFD

Panství Downton srdečně zve hosty. Snímek podle populárního seriálu představuje ukázku

V létě 1992 se manželé Craneovi spolu se svými pěti dětmi přestěhovali do malebného rodinného domu na kopci. Vše ale jen dočasně, protože Craneovi chtějí dům zrekonstruovat, a pak dál prodat. Opravy se protahují a rodina musí na místě zůstat déle, než plánovala. Vše ale komplikuje fakt, že to vypadá, že v domě straší. Události naberou rychlý spád a nadpřirozené síly o život připraví matku od rodiny. Otec s dětmi uteče a navzájem si všichni slíbí, že se do domu již nevrátí. Jenže dům má s nimi své vlastní plány...

Norsemen

komediální, 78 % na ČSFD
Co se stane, když scenáristé vezmou populární seriál Vikingové a celý ho postaví na hlavu? Seriál staví své historické postavy tváří v tvář moderním problémům. Jak by to například vypadalo, kdyby si ženy vikingů založily feministický spolek? Seriál se letos dočkal druhé série.

Geniální přítelkyně

drama, 86 % na ČSFD
Když nejdůležitější přítelkyně v jejím životě jednoho dne beze stopy zmizí, Elena Grecová, nyní již postarší žena ponořená v domě plném knih, zapne počítač a začne sepisovat příběh jejich přátelství. Raffaellau Cerullovou, které vždycky říkala Lila, potkala v prvním ročníku základní školy v roce 1950. Jejich příběh, odehrávající se v nebezpečné a fascinující Neapoli, pokrývá více než 60 let jejich života. Seriál natočila televize HBO na motivy úspěšné ságy spisovatelky Eleny Ferranteové. 

Blood Drive

Sci-fi splatter, 74 % na ČSFD
V bezútěšné budoucnosti trápí lidstvo nedostatek pohonných hmot. Jak tento problém vyřešit? Samozřejmě auty na lidskou krev! Ve vyprahlé nevadské poušti se právě koná závod přesně takových aut. V jednom červeném sedanu sedí rebelka Grace a policista Arthur. Dvojice svedená dohromady nešťastnou souhrou náhod musí závod vyhrát, nebo zemřít. Seriál byl sice zrušen po první sérii, ale stal se kultovní klasikou stavící na odkazu díla režiséra Roberta Rodrigueze a počítačové hry Carmaggedon. 

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!