Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Fenomén končí. Pátá série Papírového domu bude tou poslední, prozradili tvůrci

Seriál Papírový dům (2017-). Tvůrce: Álex Pina. foto: NETFLIX

MADRID - Úspěšný kriminální seriál Papírový dům (La Casa de Papel) se nejspíš již příští rok dočká své poslední série. Seriál se stal jedním z nejoblíbenějších kousků z nabídky Netflixu.
  16:30

Španělský kriminální seriál Papírový dům neměl ve své domovské zemi příliš velký úspěch. Pak si ale nadějného díla seriálového tvůrce Álexe Piny (Vis a vis, Pacovo mužstvo) všiml zábavní gigant Netflix, otevřel přívod financí a udělal ze seriálu jedno ze svých nejúspěšnějších děl vůbec. Všechno ale jednou skončí.

Seriál Papírový dům (2017-). Tvůrce: Álex Pina.
Seriál Papírový dům (2017-). Tvůrce: Álex Pina.

„Strávili jsme skoro rok přemýšlením, jak nejlépe naši bandu rozpustit. Jak položit Profesora (Álvaro Morte) na lopatky. Jak některé postavy dostat do situací, jež nepůjdou zvrátit. Nakonec jsme přišli s pátou sérií,“ popsal Pina. „Bude to nejepičtější a nejvíc vzrušující série ze všech,“ dodal.

Mezi herce poslední série se přidali dva nováčci, Patrick Criado a Miguel Ángel Silvestre. Druhý září v 8Sense, další populární netflixovské sérii. 

Papírový dům je ohromný hit. Čtvrtá série vyšla 3. dubna letošního roku a na Netflixu za první čtyři týdny posbírala 65 milionů shlédnutí. To je dokonce víc, než měla dokumentární série Pán tygrů, další obrovský hit ze stejné doby. 

Natáčení poslední série seriálu začne v pondělí. Filmaři budou kromě Španělska natáčet i v Portugalsku a Dánsku. 

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!