Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Festival Hrachovka nabízí pestrý výběr

Kultura

  21:25
Valašské Meziříčí - Hudební festival Hrachovka se letos může pochlubit ojediněle různorodým výběrem. Mezi hlavní hvězdy festivalu rozhodně patří brazilská metalová partička Soulfly, britská zpěvačka Skye Edwards, kterou můžete znát z kapely Morcheeba nebo skotští punkáči The Exploited.

Na Hrachovce zahrají Soulfly foto: Reprofoto

Třináctý ročník festivalu Hrachovka se bude odehrávat v Hrachovci u Valašského Meziříčí ve dnech 27.-30.7. Na šesti scénách divákům předvede svou show 132 účinkujících z celého světa. Mezi hlavní "tahače" festivalu bezpodmínečně patří brzilská metalová kapela SOULFLY, která si v Čechách na popularitu rozhodně stěžovat nemůže. Skupinu Soulfly založil v roce 1997 kytarový mág Max Cavalera, který zároveň působí v Sepultuře. Hned po prvním vydaném albu se Soulfly stali jednou z nejznámějších a nejúspěšnějších kapel tohoto zaměření na celém světě a toto postavení si s každým dalším albem upevňují.

Ani zpěvačka Skye Edwards si na popularitu stěžovat nemůže. Její jméno je spojeno se skupinou Morcheeba, ve které působila řadu let. Morcheebu opustila v roce 2003, kdy kapela uvažovalo o pětileté pauze. To se zpěvačce nelíbilo a proto se vydala nasólovou dráhu. Letos ji vychází první album s názvem Mind how you go.

Dále zahrají i
skotští punkáči The Exploited, irští Interference s hostem Glenem Hansardem, balkánská dechovka v podání francouzské kapely Slonovski Bal, Holanďané Taxi To The Ocean nebo irští Alphastates. Z domácí a slovenské scény nebudou chybět J.A.R., No-Name, Kryštof, Mig 21, BSP, Sunshine, Vypsana fixa, Wohnout a mnoho dalších. Nabitý line-up na Hrachovce bude mít i taneční scéna. Mimo jiné zahrají Angličané Afrodite a MC Junior Red, Future Prophesies z Norska, němečtí Tube Tech Live a Francouz Jack de Marseille. České barvy bude zastupovat Lucca, Dave Fish nebo Southeast.



Více informací můžete zjistit na www.hrachovka.cz

Autor: