Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Festival Lunchmeat představí progresivní elektroniku i videomapping

Kultura

  14:00
PRAHA - Audiovizuální přehlídka současných klubových trendů začíná dnes večer v pražském klubu Neon. Potrvá celý měsíc a uvede například kultovní elektronický projekt Dopplereffekt, Tima Exila i objev poslední doby Brita Eviana Christa. Na dnešním zahájení vystoupí americký analogový freak Groundislava.

Tim Exile. Festival Lunchmeat foto: Lunchmeat

Lunchmeat festival se už po páté snaží ukázat možnosti inovativního propojení elektronické hudby a vizuálů. Letošní ročník bude výjimečný v tom, že poprvé potrvá celý měsíc a proběhne na několika místech v Praze. Čtyři víkendy po sobě se v klubu Neone uskuteční warm up večery s nadžánrovou dramaturgií a denními tématickými workshopy. Na nich si účastníci budou moci vyzkoušet různé techniky spojené s VJingem, videomappingem, digitální ilustrací s nástrojem Tagtool nebo i hudební produkcí. Workshopy povedou profesionální vizualisté z týmu Lunchmeat, přidají se hudebníci Bonus, Mary C a syntezátorový DIY nadšenec Buran Electrix. Na závěr budou mít účastníci možnost zažít vlastní projekce během warm-up večera v klubu Neone nebo ve veřejném městském prostoru.

Dopplereffekt vystoupí 24. dubna ve Veletržním paláci.

V hudební dramaturgii také stojí za pozornost originální tvůrce emotivní elektroniky Koreless, dvaadvacetiletý DJ a producent Nadus, jeden z nejslibnějších úkazů současné klubové scény New Jersey, nebo britský beatmaker Rain Dog, kterému letos na značce Project Mooncircle vyšlo debutové album Two Words.

Úplnou novinkou v program festivalu je samostatná výstava, která se bude konat v prostorách The Chemistry Gallery. V týdnu před hlavním festivalovým dnem zde představí originální instalace špička české vizuální scény, například člen videomappingové skupiny The Macula Dan Gregor, světelný experimentátor Daniel Hanzlík nebo Richarda Loskota, čerstvě nominovaný na cenu Jindřicha Chalupeckého.

Autor: