Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Festival Nouvelle Prague představí vycházející hudební hvězdy

USA

  11:30
PRAHA - První showcase festival v Česku představí dnes a zítra v Praze nadějné hudebníky ze zámořské scény, kteří chtějí uspět v Evropě. Na festivalu se sejdou také promotéři největších evropských festivalů a hudební producenti z celého světa.

Anglická písničkářka Lucy Rose. foto: Nouvelle Prague

Tak zvané showcase festivaly pomáhají nadějným, ale zatím ne příliš známým umělcům, kterým slouží jako příležitost veřejně se předvést a upoutat pozornost důležitých lidí z hudební branže. Ti jim mohou nabídnout možnost spolupráce, například účast na festivalech nebo smlouvu s hudebním vydavatelstvím. "A právě několik desítek významných zahraničních pořadatelů letních festivalů a hudebních agentů se pokusí zaujmout talentovaní interpreti a kapely především ze zámoří," uvedl za pořadatele Michal Rejzek.

Kromě nich na Nouvelle Prague vystoupí také britská písničkářka Lucy Rose a undergroundová hip-hopová formace Dilated Peoples z USA, která představí především materiál z nového alba Directors of Photography. Lucy Rose v září 2012 vydala své debutové album, které se v zápětí vyhouplo na třináctou příčku v britském žebříčku.

Na festivalu vystoupí také kanadská kapela City of Glass.

Ze začínajících interpretů v Praze vystoupí například City Of Glass, Dorine Levy, Jeremy Loops, Little Suns, Local foreigners, Money for rope, Neon Windbreaker a Technical Kidman.

Proběhne i konference o autorských právech

Součástí festivalu, který se koná v areálu pivovaru Staropramen, bude i konference, která se bude věnovat důležitým otázkám hudebního průmyslu, kam patří autorská práva, streaming živých vystoupení, pojištění koncertů a festivalů, evropský festivalový trh, ale také propagace české hudby v zahraničí. "Na prostorném nádvoří vyroste vyhřívaný stan, návštěvníkům bude k dispozici také restaurace Staropramen Potrefená husa, konferenční prostory, bary, hudební klub Phenomen a VIP salonky," sdělili Jan Vošta, manažer Staropramenu.

První ochutnávku showcase festivalu Nouvelle Prague nabídl Staropramen již v září letošního roku, kdy v rámci hudebního festivalu Smíchov Open Air zahrálo několika kapel na Nouvelle Prague Stage.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.