Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Festival se přesouvá, Metallica i Slayer zahrají v Milovicích

Kultura

  10:48
PRAHA - Festival Sonisphere, kde 19. června vystoupí i slavná kapela Metallica, se stěhuje z letiště Mimoň do Milovic ve středních Čechách. Důvodem změny je lepší dostupnost Milovic vzdálených necelých 50 kilometrů od Prahy a větší pohodlí pro všechny účastníky.

Koncert skupiny Metallica v roce 2004 v Praze foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

"Vždy jsme usilovali o to, abychom byli schopni poskytnout návštěvníkům ty nejlepší podmínky. Ty jsme nalezli v areálu letiště v Milovicích," uvedl Harry Jenner za rakouské pořadatele.



Milovice mají podle pořadatelů lepší dopravní dostupnost a produkční podmínky než Mimoň, ideální infrastrukturu a také vyzdvihují dobrou spolupráci s městem. Zástupci rakouské agentury C.A.R.P. Entertainment se podle neoficiálních zpráv v Mimoni nedohodli na podmínkách nájmu.

Na festival, kde zazní největší hity kapel Metallica, Megadeth, Anthrax a Slayer, organizátoři prodloužili do 7. května prodej levnějších lístků za 1790 korun. Poté se jejich cena zvedne na 1890 korun.

Za Čechy Krucipüsk a Wohnout
Vedle takzvané "Velké thrash metalové čtyřky" na festivalu vystoupí řada dalších kapel, jako jsou například Mastodon, Heaven & Hell nebo Alice in Chains. Tuzemskou scénu budou reprezentovat Krucipüsk a Wohnout. Celá dramaturgie není dosud uzavřena.

Po Varšavě a Curychu budou Milovice třetí zastávkou světového festivalu Sonisphere. Loni tato hudební přehlídka zavítala do šesti evropských zemí a její návštěvnost se pohybovala od 40.000 do 60.000 diváků.



Metalliku, která předloni vyprodala pražský Eden, i další metalové hvězdy na festival do České republiky přiveze rakouská agentura C.A.R.P. Entertainment, jež na jeden z největších evropských rockových festivalů na tento rok zakoupila licenci. Předchozí ročníky Sonisphere se konaly v Británii, Švédsku, Nizozemsku, Španělsku, Německu a Finsku. Letos k nim přibude Česká republika, Polsko, Švýcarsko, Turecko, Rumunsko a Bulharsko. Více informací je na www.sonispherefestivals.com.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!