Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Festivalový víkend: kola se mocně roztáčí

Kultura

  16:00
A je to tady. Pro školou povinné dneska začaly prázdniny, pro hudební fanoušky zase nejbohatší část roku. Od června do září přichází festivalové hody. A hned poslední červnový víkend přináší řadu taháků.

Kapela Buty vystoupí na festivalu Okolo Třeboně foto: MAFRA - Petr Lemberk

Jamrock
27. až 29. června, Žamberk

Rock, pop, mainstream, no prostě všechno. Taková směska se v Žamberku vyskytuje každoročně a zájemců je dost, takže není třeba nic měnit. Letošními headlinery jsou němečtí úchylové Dezperadoz.

PlumLove
28. až 30. června, Plumlov u Prostějova

Plumlovský autokemp Žralok letos poprvé pohostí tradiční plumlovskou přehlídku. Změnu místa doprovodil i poměrně našlápnutý line-up. Techno legendu a rezidenta festivalu Dje Kaisersozeho doplní třeba i čerství MIDI Lidi.

Petr Marek ze skupiny Midi lidi

 

Porta
28. až 30. června, Řevnice u Prahy

Tak tahle přehlídka dlouhé řeči nepotřebuje. Trampové a vyznavači přírody a letních trampů mají jasno, kde oslaví začátek prázdnin. V lesním amfiteátru se i letos předvedou špičky táborákové scény v čele s Wabi Daňkem a Spirituál Kvintetem.

Wabi Daněk

Okolo Třeboně
28. až 30. června, Třeboň

Je docela pravděpodobné, že mnoho lidí teď startuje svou dovolenou v jižních Čechách. A proč ji nespojit s festivalem? Kromě Divadla Járy Cimrmana se v krásné Třeboni můžete těšit i na nestárnoucí Buty nebo proplouvajícího Vlastu Redla.

Autor: