Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Festivalový víkend: lepší než drátem do oka

Kultura

  8:00
Letošní sezóna venkovních hudebních přehlídek je u konce. Zážitků letos bylo dost, ale jako každý rok bylo nutné za těmi největšími špeky jezdit do ciziny. Pro opozdilce, kteří ještě žádný hudební festival nenavštívili, máme předposlední nabídku. Výběr je poměrně chudý, ale děkujme i za to málo.

Vypsaná fixa foto: MAFRA - Jaroslav Šnajdr

Rock for Churchill (30. až 31. srpna, Vroutek u Podbořan)

Jasná hvězda tohohle víkendu. Přehlídka přiveze na pomezí Ústeckého a Karlovarského kraje řadu zahraničních jmen. Bez zájmu nezůstane skočný house švédských Movits! (asi nejčerstvější jméno akce, které se už letos ukázalo na Colours), instrumentální hip-hopeři The Herbaliser či míchači kytar a elektroniky The Qemists. Mainstreamovou tvář drum´n´bassu naservíruje dvojice DJs Matrix & Futurebound, pomalejší breakbeat zase kdysi populární Freestylers.

 

Flaming Nights (30. až 31. srpna, Třebíč)

Druhý ročník akce v areálu třebíčské borovinské továrny kombinuje umění žonglérů a dalších ekvilibristů s ohněm a hudbu. Tu obstarají kapely Vypsaná Fixa, Wohnout či Prague Conspiracy.

Rocková slezina (31. srpna, Frýdek-Místek)

Trávník na fotbalovém hřišti TJ Slezan bude v sobotu trpět. Skákat a lít po něm pivo budou příznivci trvdšího domácího rocku. Z programu složeného z takových jmen jako Slepí křováci, Trochumoc či Jakobynic vyčuhují miláčci zestárlých motorkářů Škwor a těžko zařaditelní Cocotte Minute.

 

Beskydské folkování (31. srpna, Frýdlant nad Ostravicí)

Rekreační středisko Budoucnost ve Frýdlantu nad Ostravicí se loučí s letní sezónou. Poslední návštěvníci tu ale asi zůstanou až do neděle, protože v sobotu proběhne přímo v areálu folkový a country festiválek. Věra Martinová tu určitě zapěje o nebi, peklu a ráji,.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!