Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Festivalový víkend: po vrcholu přichází únava, ale vybrat se dá

Colours of Ostrava

  6:00
Prázdniny se dostávají do své poloviny a s nimi se láme i domácí festivalová sezóna. Po minulém víkendu, kdy si veškerou pozornost zabraly Colours of Ostrava, je víceméně jasné, že koncertní vrchol je pro letošek už za námi. Ale kdo hledá, ten najde, a pár zajímavých akcí se ještě chystá.

Bratři Orffové foto: bratriorffove.cz

Letní filmová škola (25. července až 2. srpna, Uherské Hradiště)
Letošní čtyřicátý ročník populární filmové přehlídky v sympatickém městském prostředí doprovodí několik zajímavých koncertů. Zahájení v pátek 25. července obstarají Dan Bárta & Robert Balzar Trio, Peter Lipa Band a Michal Motýľ Tentet, v dalších dnech přijdou na řadu jeseničtí Priessnitz (26. července) či Jana Kirschner (30. července)

Prázdniny v Telči (25. července až 10. srpna, Telč)
Exploze folku a písničkářství. I takové budou letos Prázdniny v Telči. V rámci mnohadenního programu vystoupí Jarret a Vlasta Redl (26. července), Bratři Orffové se Szidi Tobias (27. července) anebo také Spirituál kvintet (28. července).

Keltská noc (25. až 27. července, Plumlov)
I třináctý ročník přehlídky proběhne na tradičním místě - v plumlovském kempu Žralok. Přijede beskydský bard Tomáš Kočko nebo třeba polští Percival Schuttenbach.

Zahraniční tip

Audioriver (25. až 27. července, Plock, Polsko)
Letošní edice polského festivalu si zaslouží pozornost především od vyznavačů elektronické muziky. Ti budou mít hody. Krátký výcuc z line-upu: Trentemoller (live), 2many DJs, Kangding Ray, DJ Koze, Little Dragon, LTJ Bukem, Maribou State i Skalpel.

Letní festivaly 2014 - přehled kulturních akcí na léto

Prodej bytu, 215 m2, Častolovice
Prodej bytu, 215 m2, Častolovice

Komenského, Častolovice, okres Rychnov nad Kněžnou
3 450 000 Kč