Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Fifinka, Bobík, Myšpulín a Pinďa v hlavních rolích aneb Čtyřlístek ve filmu

Kultura

  10:21
PRAHA - Hlavní postavy legendárního dětského komiksu Čtyřlístek, který loni oslavil čtyřicátiny, se objeví ve filmu. Celovečerní animovaný film Čtyřlístek ve službách krále se volně inspiroval motivem z příhody Kámen mudrců, kterou stejně jako nynější scénář napsali Hana a Josef Lamkovi, autoři televizních večerníčků. Komiksovou čtveřici Fifinku, Bobíka, Myšpulína a Pinďu zavedou do podzemí Hradu, kde ji o pomoc proti zrádnému magistru Kellymu požádá sám císař Rudolf. Podrobnosti budou zveřejněny na tiskové konferenci ve středu 24. března.

Čytřlístek foto: ČTK

Informaci přinesla Mladá fronta Dnes.

MfD píše, že režie filmu se ujal Michal Žabka, který získal ceny za snímky Prasavci či Paní G. a se Čtyřlístkem vyrůstal. "První mi koupila maminka jako bolestné za vytrženou stoličku," vzpomíná.

Výtvarně se film drží původní podoby, kterou před jedenačtyřiceti lety Čtyřlístku vtiskl Jaroslav Němeček. Filmaři s ním probírali i věk kreslených hrdinů, než vybrali pro každou postavičku ideální hlas.

"Pinďa je nejmladší, takže ho namluvil Ondřej Brzobohatý," řekl režisér. Karel Heřmánek naopak "vyfasoval" nejstaršího, kocouřího profesora Myšpulína. Fenka jménem Fifinka si půjčí hlas Terezy Bebarové a prasátko Bobík připadlo Bohdanu Tůmovi.

Premiéra rodinné komedie je plánována na podzim příštího roku. Už koncem letošního dubna se hrdinové Čtyřlístku objeví na poštovních známkách.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.