Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Freddie Mercury válcuje Titanic. Bohemian Rhapsody v Česku vidělo už přes 1,2 milionu diváků

Kultura

  16:37
PRAHA - Film o zpěvákovi skupiny Queen Freddiem Mercurym pokračuje ve svém úspěšném tažení po českých kinech. Stejně jako na konci loňského roku, i prvních 14 dnů nového vévodí žebříčku víkendové návštěvnosti. Už ho vidělo 1,23 milionu diváků a v návštěvnosti tak u nás skoro o sto tisíc překonal i velmi úspěšný Titanic. Vyplývá to z údajů, které zveřejnila Unie filmových distributorů.

Rami Malek jako nezapomenutelný Freddie Mercury. Snímek Bohemian Rhapsody (2018). Režie: Bryan Singer/Dexter Fletcher. foto: FOX

Za snímek, který svým tvůrcům vynesl Zlatý glóbus za nejlepší drama a zlatou sošku glóbu pro nejlepšího herce (Rami Malek), již návštěvníci v českých kinech utratili téměř 191 milionů korun. Na druhém místě do žebříčku vstupuje americká animovaná komedie Raubíř Ralf a internet, kterou o premiérovém víkendu vidělo bezmála 48.000 lidí. Známý videoherní záporák Ralf a jeho malá poruchová kamarádka Vanilopka von Šmak z druhého na třetí místo odsunuli Aquamana. Americký akční film režiséra Jamese Wana má za pět týdnů na svém kontě 312.000 diváků.

‚We Are the Champions.‘ Film o Queen atakuje milion diváků. Je to kalkul, vysvětluje úspěch expert

Následuje další novinka, kterou je Robin Hood. Nové zpracování příběhu Robina, který se vrací z křižáckých výprav, aby společně s svým maurským přítelem povstal proti anglické vládě, o víkendu sledovalo 13.500 návštěvníků kin. Na pátém místě je rodinné drama režisérky Olgy Dabrowské Cena za štěstí. První český film roku 2019 o víkendu zhlédlo 12.400 diváků.

Ze starších tuzemských snímků je v první dvacítce na 9. místě pohádka režiséra Marka Najbrta Čertí brko, která za sedm týdnů vydělala již 34,2 milionu korun. Na 16. místě skončily animované příběhy dvou nešiků Pat a Mat: Zimní radovánky, které za dva měsíce navštívilo téměř 95.000 diváků.

Bohemian Rhapsody není tvůj film. Od režiséra Singera dávají ruce pryč herci i filmový štáb

Ve čtvrtek bude mít v českých kinech premiéru americký thriller inspirovaný komiksem Skleněný, pokračování úspěšné strašidelné komedie Husí kůže nazvané Ukradený Halloween, animovaný snímek Ledová sezóna: Medvědi jsou zpět, filmové zpracování skutečné katastrofické události na palubě jaderné ponorky Kursk, francouzské drama Zjevení a švédská komedie Amatéři.

Autor: