Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Film Gangster Ka: Afričan byl prodán do distribuce v JAR

Kultura

  15:00
PRAHA - Film Gangster Ka: Afričan režiséra Jana Pachla a producenta Adama Dvořáka uvidí diváci i v Jihoafrické republice, kde se z části natáčel. Prodána jsou i předkupní práva na první díl Gangster Ka. Filmy budou v JAR uvedeny v opačném pořadí. "Oba filmy jsou na sobě v podstatě nezávislé, takže to nevidím jako problém,“ řekl producent filmu Adam Dvořák.

Gangster Ka: Afričan foto: Reprofoto

Česká premiéra filmu Gangster Ka byla 10. září, v kinech ho zatím navštívilo více než sto tisíc diváků.

Druhý díl Gangster Ka: Afričan vstoupí do kin 26. listopadu. V Jihoafrické republice bude film promítán nejdříve měsíc po české premiéře. „Počítáme, že oba filmy budou mít v JAR premiéru během tří až čtyř měsíců,“ dodává producent Dvořák. Film se z části v JAR natáčel, velká část „afrických“ scén ale byla natáčena jinde, například na Kanárských ostrovech. „JAR je hodně evropská, takže nebyl problém točit jinde. Jen jsme museli některé záběry stranově obracet, hlavně scény s řízením auta,“ vysvětluje Dvořák. V JAR je systém řízení poplatný systému ve Velké Británii.

Druhá část kriminálního thrilleru o osudech gangstera je inspirovaná skutečnými událostmi podle námětu Jaroslava Kmenty, který je autorem knihy „Padrino Krejčíř“. Snímek začíná v okamžiku, kdy po nepochopitelném útěku přímo z rukou policie opouští Kraviec Českou republiku a usazuje se na Seychelských ostrovech.

Autor: