Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Film La La Land ovládl nominace na britské ceny BAFTA

Kultura

  12:54
Hollywoodský muzikál La La Land získal nejvíce nominací na britské filmové ceny BAFTA, které bude místní filmová a televizní akademie udělovat 12. února. O ocenění se bude La La Land ucházet mimo jiné v kategorii nejlepší film, nominace v kategorii nejlepší herec a herečku získaly také hvězdy snímku Ryan Gosling a Emma Stoneová.

Cítím se lalalandově. Fenomenální úspěch muzikálu La La Land se promítl i do módy. Kanárkově žluté šaty hlavní představitelky se staly inspirací nejen pro ty, kterým je do zpěvu a tance. Na snímku Emma Stoneová tančí s Ryanem Goslingem. Film získal šest Oscarů. foto: Reprofoto

Kritiky vysoce hodnocený snímek, který vypráví příběh lásky jazzového hudebníka a herečky, už v neděli ovládl prestižní americké Zlaté glóby. Nominací na ceny BAFTA získal jedenáct, o dvě nominace méně mají sci-fi Příchozí a temné drama Noční zvířata.

Hořká cena za sladký úspěch. Snímek La La Land sklízí chválu i Zlaté glóby

La La Landu bude v kategorii nejlepší film konkurovat kromě Příchozích také sociální drama Já, Daniel Blake, snímek Místo u moře a Moonlight, který vypráví o životě mladého afroamerického homosexuála v USA.

O herecké trofeje se budou ucházet mimo jiné Emily Bluntová (Dívka ve vlaku), Meryl Streepová (Božská Florence), Andrew Garfield (Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny) a Jake Gyllenhaal (Noční zvířata).

Senzace na začátek. Strhující úvodní scéna snímku La La Land roztančí ucpanou...
Herci z filmu La La Land

Loni byl nejlepším filmem vyhlášen americký snímek REVENANT Zmrtvýchvstání, který získal i další hlavní ceny. Trofej pro nejlepšího herce si odnesl představitel hlavní role Leonardo DiCaprio. Podobně jako Zlaté glóby jsou ceny BAFTA (Britské akademie filmového a televizního umění) považovány za předzvěst Oscarů, cen americké Akademie filmového umění a věd, které budou uděleny 26. února v Los Angeles.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...