Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Film Ve stínu vede žebříček návštěvnosti českých kin

Kultura

  11:00
PRAHA - Detektivka Davida Ondříčka Ve stínu, kterou Česká filmová a televizní akademie vyslala do soutěže o Oscara v kategorii nejlepší cizojazyčný film, zaujala hned po premiéře místo v čele návštěvnosti českých kin.

Parta kriminalistů ve filmu Davida Ondříčka Ve stínu foto: Falcon

O víkendu stačilo Ondříčkovu filmu k prvenství 22 099 diváků, kteří v pokladnách nechali 3,3 milionu korun. Snímek má právě před premiérou v Bratislavě. Podle informací Unie filmových distributorů obsadila druhé místo další distribuční novinka - americký snímek Resident Evil: Odveta. Tu před filmovými plátny vyhledalo 14 716 zájemců.

Třetí místo obsadila známá parta akčních hrdinů v podání Sylvestera Stallona, Jasona Stathama, Dolpha Lundgrena, Bruce Willise i čínského mistra bojových umění Jet Liho obsazená do snímku Expendables: Nepostradatelní 2, rovněž z americké produkce. Za ní je letní erotická komedie Jana Hřebejka a Michala Viewegha Svatá čtveřice a stejně tak nezávazná romantická podívaná Druhá šance s populárními hvězdami Michelle Pfeifferovou a Brucem Willisem v hlavních rolích.

ČTĚTE TAKÉ:

Další domácí tvorba zabodovala až na 16. a 17. místě tabulky díky filmovému dokumentu z prostředí závodních koní Váňa a komedie Marie Poledňákové Líbáš jako ďábel, která patřila k hitům první poloviny roku. Dosud ji vidělo na 450 tisíc lidí, kteří v pokladnách kin nechali 57 milionů korun.

Žebříček je sestavován z údajů, které Unii filmových distributorů poskytují provozovatelé 160 největších kin v ČR. Roční výsledky této skupiny tvoří zhruba 85 procent celkové bilance všech českých kin. Pro pořadí jsou rozhodující tržby, ne počet diváků.

Autor: