Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Filmové premiéry: Bojový anděl našel lásku k gentlemanovi mezi regály

Kultura

  18:00
PRAHA - Druhý únorový týden míří do českých kin čtyři snímky. Komiksovou řežbu s bojovým kyborgem doplní gentlemanská romance, americký remake kultovní francouzské komedie a odysea s vysokozdvižným vozíkem.

Jaromír Hanzlík a Jiří Adamec. První klapka filmu Léto s gentlemanem (2018). Režie: Jiří Adamec. foto: Bioscop/Herminapress

Alita: Bojový anděl
Argentina/Kanada/USA, režie Robert Rodriguez

Tohle bude nářez! Alita (Rosa Salazarová) vypadá jako normální dívka, jen má nepřirozeně velké oči. Je ale bojovým kyborgem, kterého doktor Ido (Christoph Waltz) nalezla na skládce. Alitina přítomnost může ohrozit podsvětí temného a dystopického Iron City. Mafiánští bossové posílají své nejlepší zabijáky, aby Alitu zastavili. Za snímkem stojí Robert Rodriguez, který má s akčními podívanými bohaté zkušenosti - režíroval totiž kultovního Desperada i vražedného Macheteho.

Léto s gentlemanem
Česko, Režie Jiří Adamec

Anna Jandová (Alena Antalová) tráví se svým manželem (Igor Bareš) každé léto v chatové oblasti pár desítek kilometrů za Prahou. Z jejich manželství už ale vášeň téměř zcela vychladla. Oba tráví svůj volný čas nejlépe po svém, hlavně co nejdále od toho druhého. Jednoho dne se ve vesnici objeví Artur (Jaromír Hanzlík). Od vytáhlého a stárnoucího šarmantního pána si každý slibuje, že musí být určitě novým majitelem přilehlého zámku. Ten je sice ruinou, ale Artur s ním má velkolepé plány. Jen mu tak trochu chybí družka. V tu chvíli ale na scénu přichází Anna, která díky Arturovi zažívá pocity již dlouho nepoznané. Artur je galantní a zahrnuje ji pozorností. Jenže je tu ještě Annin manžel...

Nedotknutelní
USA, režie Neil Burger

Francouzská komedie Nedotknutelní (2011) je již považována za klasiku kinematografie. Její americká verze do oblíbeného příběhu nezasáhla. Philip (Bryan Cranston) je milionář z vytříbené společnosti s neuvěřitelným kulturním rozhledem. Je nicméně od krku dolů ochrnutý. Na pomoc si vybere mladíka Della (Kevin Hart), živelné a chudé dítě ulice. Tato zdánlivě nesourodá dvojice si k sobě postupně nachází cestu a z čisté pracovní povinnosti se stává hluboké přátelství.

Láska mezi regály
Neměcko, režie Thomas Stuber

Christian je rváč a potížista. Život měl tvrdý a šrámy minulosti se na něm ještě zcela nezacelily. Útěchu nachází v práci ve skladě, kde jezdí s vysokozdvižným vozíkem. Jednoho dne ale potkává dívku Marion z oddělení sladkostí a zamiluje se. Má vůbec takový člověk, jako je Christian, právo a šanci na lásku?