Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Filmové premiéry: čerti podnikají výlet do Ameriky padesátých let za královnou kasín

Kultura

  18:00
PRAHA - První týden v novém roce míří do českých kin pět snímků. Novou pohádku Zdeňka Trošky doplní pokračování oblíbené hororové série, milostný příběh z padesátých let od Woodyho Allena, skutečný příběh vychytralé lyžařky a pomsta zlomené matky.

Dominick Benedikt a Jakub Prachař jako čerti. Pohádka Čertoviny (2018). foto: CinemArt

Čertoviny

I v pekle se musí občas uklízet. Dva mladí čerti (Jakub Prachař a Dominick Benedikt) při uklízení ostatním tak akorát překáží. Nehoda na sebe nenechá dlouho čekat - zakopnou o kotel s hříšnou duší a ta z pekla uteče. Lucifer oba pekelníky ve vzteku pošle mezi lidi. Každý z nich má za ztracenou hříšnou duší přivést jednu novou. Jen tak může být čertům odpuštěno.

Insidious: Poslední klíč

Parapsycholožka Elise je vyhledávanou odbornicí na nadpřirozeno. Neměla klidné dětství, protože dům, kde s rodiči žila, byl plný přízraků. Její nejnovější klient ji navíc přivádí zpět do jejího domu z dětství a pro Elise jde tak o víc, než o běžnou zakázku. Musí se utkat s přízraky minulosti. Poslední klíč je již čtvrtým dílem hororové série Insidious.

Odnikud

Filmové premiéry: Daniel Radcliffe se potýká s přírodou, Hugh Jackman zase s publikem

Katja (Diane Krugerová) při teroristickém útoku přichází o manžela i syna. Ačkoliv ji všichni utěšují, zlomená matka nemůže žít s vědomím, že to vrahům jen tak projde. Diane Krugerová byla za roli v thrilleru Odnikud oceněna za nejlepší herecký výkon na festivalu v Cannes.

Velká hra

Molly Bloomová (Jessica Chastainová) vyhrává další lyžařský závod a Amerika ji aplauduje. V té chvíli ještě nikdo netuší, že se oblíbená sportovkyně stane provozovatelem sítě nelegálních heren pro bohatou smetánku a mafiánské bossy. Film byl natočen podle skutečných událostí.

Kolo zázraků

Padesátá léta v Americe. Ginny (Kate Winsletová) není šťastná žena. Živoří v nešťastném manželství s Humptym (Jim Belushi). Vše se změní, když na procházce po pláži potká plavčíka Mickeyho (Justin Timberlake). Když to ale vypadá, že se vše obrátí k lepšímu, začne se do vztahu Ginny a Mickeyho motat ještě Carolina (Juno Templeová), Humptyho dcera z prvního manželství.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!