Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Filmové premiéry: Česká romantická komedie se bude neustále vracet v čase

Snímek Casting na lásku (2020). Režie: Eva Toulová. foto: FB CASTING NA LÁSKU

PRAHA - Tento srpnový týden do českých kin míří nový snímek Evy Toulové, odlehčený prázdninový hit s Andym Sambergem, sblížení transsexuální dcery s otcem a tři dokumenty pro milovníky umění a historie.
  18:00

Casting na lásku
ČR, Eva Toulová 

Neúspěšná herečka Stella Nebeská (Tereza Němcová-Petrášková) se ne a ne dočkat uspokojivého vztahu. Inspiruje se tedy u svého povolání - vypíše na lásku casting! „Film bude v komickém pojetí o tom, jak komplikované je v dnešní době najít normálního chlapa a co vše musí herečka a žena v jednom absolvovat, aby se o to alespoň pokusila. Příběh bude blízký hlavě ženskému publiku a možná se v tom mnohé dámy poznají,“ říká režisérka Toulová

Palm Springs
USA, režie: Max Barbakow


Na jedné proklatě nudné svatbě Nyles (Andy Samberg) potká Sarah (Christina Miloti). Okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra. Problémem je, že se shodou náhod oba octnou uvěznění v časové smyčce. Aby ze situace vytěžili maximum, rozhodnou se dělat samé šílenosti, protože vědí, že za ně neponesou následky. Tohle bude divoká jízda. 

Lola
Francie/Belgie, režie: Laurent Micheli

Lola právě zemřela matka. Posledním přáním nebožky je, aby se transsexuální Lola znovu sblížila se svým otcem, kterého celá léta neviděla. Dvojice se opravdu sejde a vyrazí spolu na dlouhou cestu. Každému musí být jasné, že společný výlet oba dva změní.

Florencie a galerie Ufizzi (obnovená premiéra)
Itálie, režie: Luca Viotto

Novinka od tvůrců Vatikánských muzeí vezme diváky na fascinující cestu do města, které bylo kolébkou italské renesance. Prostřednictvím nejkrásnějších uměleckých děl té doby od autorů jako Michelangelo, Brunelleschi, Raphael, Leonardo a Boticelli nabízí pohlcující zážitek ze samotné Florencie. Herec Simon Merrels vás provede celým městem, jeho památkami a uměleckými díly. Za jediný večer v kině stihnete navštívit 10 muzeí a prohlédnout si na 150 světových uměleckých děl.

Leonardo da Vinci: Génius v Miláně (obnovená premiéra)
Itálie, režie: Luca Lucini, Nico Malaspina

Při příležitosti konání nejdůležitější kulturní události EXPO 2015 v Miláně se uskutečnila i unikátní výstava Leonardo 1452-1519, na které byla k vidění nejzajímavější díla Leonarda da Vinci. Expozice byla výsledkem šestileté práce odporníků, kterou si teď můžete díky využití moderních filmařských technologií vychutnat i ve svém kině.

Svatý Petr a papežské baziliky Říma (obnovená premiéra)
Itálie, režie: Luca Viotto

Navštívit všechna zajímavá místa světa není v silách jednoho člověka, teď je to ale přece jen o něco jednodušší. Díky moderním technologiím si můžete v kinech vychutnat unikátní dokumenty z těch nejznámějších uměleckých galerií, muzeí a měst. V dubnu se můžete ve svém kině vypravit do historického Říma a prohlédnout si fascinující místa, na kterých se utvářely dějiny. Načerpejte energii sakrálních památky a vychutnejte si jedinečnou atmosféru a genia loci těchto nenapodobitelných míst přímo z pohodlí svého kina.